Prima paginăSanatate

Numărul de cazuri de infecție COVID-19 în România a trecut de 10.000. În Neamț sunt 405 cazuri

Numărul de cazuri de infecție COVID-19 în România a trecut de 10.000. În Neamț sunt 405 cazuri

Dimensiune text

 

Până joi, 23 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat joi, de 405, este cu 21 mai mare decât cel din ziua anterioară.

Totodată, până joi, la ora 13, au fost înregistrate cazurile a 527 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Unul dintre decesele confirmate în ultimele 24 de ore ca fiind asociate COVID-19 este al unui bărbat de 87 de ani, din județul Neamț. Acesta a fost internat în data de 11 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția Medicală, suferind și de hipertensiune arterială și insuficiență cardiac congestivă. A fost transferat în 20 aprilie în Secția ATI, fiind ventilat mecanic. Testul pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 11 aprilie, decesul pacientului survenind miercuri, 22 aprilie.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 971 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 653 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 15 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 66 de cetățeni români aflați în  străinătate, 17 în Italia, 16 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 20 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0