HomeActualitateRoman

„Numai vecin cu Primăria să nu fii!”

Afirmaţia aparţine unui romaşcan care locuieşte într-un apartament din fostul bloc „cu bulină”. El este nemulţumit că  refularea dejecțiilor în apartamentul Primăriei Roman a afectat și dormitorul din apartamentul lui. Angajaţii Primăriei au rezolvat  urgența după multe insistenţe, la multe zile de la prima sesizare. 

apartament 02Un romaşcan care locuieşte într-unul dintre apartamentele modernizate din fostul bloc „cu bulină” a avut parte de o experienţă neplăcută, în cursul săptămânii trecute, din cauza unui… vecin. Gheorghe David locuieşte la parter, iar dormitorul apartamentului cu două camere are perete comun cu un alt apartament. La sfârşitul săptămânii anterioare, vecinii de pe scară au sesizat un miros ciudat. Apoi, pe un perete au observat şiroaie de apă.

„Prima dată, am crezut că un om al străzii şi-a făcut nevoile pe perete, fiindcă noi nu avem interfon la scară. Soţia mea a spălat peretele cu clor, sperând că va dispărea mirosul. Însă acest lucru nu s-a întâmplat şi duminică, 15 februarie. Am ieşit din scară să mă uit în apartamentul de lângă al meu, care este nelocuit. Când m-am uitat pe geam, m-am îngrozit: podeaua apartamentului era plină de dejecţii. Am sunat proprietarul pe care-l ştiam eu, dar acesta mi-a spus că a predat apartamentul Primăriei Roman, fiindcă nu a fost dispus să plătească ratele lunare aferente. Atunci, am sunat la un inginer din cadrul Primăriei. Nu mi-a răspuns”, povesteşte Gheorghe David.

apartament 03El spune că a sunat reprezentanţii asociaţiei de proprietari, iar aceştia au luat legătura cu angajaţi de la canalizare, care au venit să desfunde canalizarea, fiindcă nimeni nu avea cheie pentru a putea intra în apartament.

Luni dimineaţă, Gheorghe David a luat din nou legătura cu un angajat al Primăriei. „L-am contactat pe domnul inginer Bogoi şi dumnealui mi-a reproşat că l-am sunat duminică, în timpul său liber. Eu i-am explicat că a fost vorba de o urgenţă, iar dumnealui mi-a replicat că ştie, fiindcă a aflat tot oraşul. La o oră – două după această discuţie, domnul inginer a avenit şi a văzut dezastrul, apoi a plecat spunând că nu poate face nimic, fiindcă decizia trebuie să o ia domnul Bojescu, city-managerul”, a adăugat Gheorghe David.

Abia marţi ar fi venit câteva femei de serviciu pentru a curăţa apartamentul şi miercuri ar fi fost scos parchetul. „Nu au vrut, prima dată, să scoată parchetul, dar era umflat tare, mustea de apă. Dacă ar fi fost mai cald afară, ne-am fi dat seama mai repede de situaţie, fiindcă ar fi mirosit mai tare. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în apartamentul Primăriei mi-a afectat dormitorul. Peretele comun este umed în partea de jos şi eu stau cu ventilator în dormitor ca să-l usuc. Nu pot înţelege de ce pentru urgenţe nu este o cheie la administratorul asociaţiei şi de ce nu a mai intrat în apartament atâta vreme, să verifice ţevile, să vadă dacă totul este în regulă. Am vrut să discut şi cu domnul primar, dar cei din Primărie mi-au zis că procedura prevede programare pentru audienţe”, povestește Gheorghe David.

apartament 04Nemulţumirile lui sunt cunoscute de reprezentanţii administraţiei locale. „Cunoaştem situaţia, ştim că este o situaţie neplăcută şi care a provocat disconfort, dar fiecare angajat al instituţiei trebuie să respecte reguli şi proceduri. Noi am intervenit acolo şi am făcut curăţenie, a fost scos parchetul, iar alte intervenţii se vor face pe parcurs. Din păcate, şi unii dintre locatari au o vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Atunci când s-a intervenit la desfundarea canalizării, echipa a găsit în reţeaua de canalizare multe lucruri care nu aveau ce căuta acolo. Unii oameni confundă canalizarea cu coşul de gunoi, iar, uneori, rezultatul este ca cel din blocul de pe Roman-Muşat”, a declarat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Primăria Roman a preluat trei dintre apartamentele din fostul bloc cu bulină, după o înţelegere cu proprietarii. Aceste imobile au destinaţia de locuinţe de serviciu şi nu pot fi vândute de administraţia locală.

Comentarii

WORDPRESS: 0