[VIDEO] Numai cuvinte de laudă pentru MTB Roman Maraton – ediția I

HomeSport

[VIDEO] Numai cuvinte de laudă pentru MTB Roman Maraton – ediția I

 

 

Deși privit cu scepticism la început, proiectul demarat de câțiva tineri din Roman sub sigla MTB Roman Maraton a fost un real succes, cel puțin din punct de vedere al numărului participanților, de la copilași de câțiva ani și până la adulți trecuți bine de prima tinerețe. Și participanții nu au fost doar din Roman, ci din toate zonele țării, pe paginile de socializare existând multe aprecieri la adresa orașului nostru. Conform organizatorilor, au fost prezenți sâmbătă la MTB Roman Maraton 470 de concurenți – 320 de adulți și 150 de copii -, plus încă circa 130 de voluntari.

Prima ediție a maratonului dedicat pasionaților de sportul pe bicicletă s-a desfășurat sâmbătă, 5 mai, când la punctul de întâlnire – Complexul Sportiv și de Agrement Moldova – s-au reunit toți cei care s-au „încumetat” să parcurgă cele trei trasee, cu grade diferite de dificultate. Vremea a ținut cu participanții și ploaia de vară a ajuns la Roman după ce s-a încheiat festivitatea de premiere.

Printre cei care s-au alăturat evenimentului s-au numărat și primarul Lucian Micu, alături de membrii familiei sale, și viceprimarul Roxana Iorga, nelipsiți nici de la tururile cicliste organizate în oraș cu diferite evenimente organizate de administrația locală. „După cum știți cei mai mulți dintre dumneavoastră, și Primăria municipiului Roman a sprijinit acțiunea sportivă de astăzi organizată de MTB Roman, prima ediție a unui maraton ciclist cu sute de participanți de vârste cât mai diferite. Am fost și eu prezent astăzi, nu doar ca partener la activitate, ci ca simplu participant, alături de soția mea și cele două fiice. Pentru noi, sportul pe două roți este una dintre activitățile cele mai plăcute, iar traseele alese de organizatori ne-au motivat în plus în a face mișcare. Îi felicit pe organizatori, pe voluntari, pe concurenți, pe colegii mei din Primărie, cu toții cred că am făcut o treabă bună, pentru că nu au existat evenimente neplăcute și ne-am putut bucura de o activitate recreativă, de mișcare, de distracție și am învățat să ne organizăm și să ne unim eforturile în a promova spiritul romașcan”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.

Alți participanți, cum ar reprezentanții Elephant Bike Club, au apreciat public modul de organizare și ospitalitatea organizatorilor: „A fost MTB Roman Maraton prima ediție. De mult nu am fost la un concurs să vedem atâta implicare cu o organizare superbă. Ciclismul românesc e pe drumul bun. De când am intrat în oraș am găsit oameni care ne-au îndrumat cu parcarea, am fost așteptați cu o scenă imensă cu muzică live, băuturi, izotonice, dulciuri, plăcinte, gulaş… Dar cel mai plăcut sentiment a fost când am văzut că organizatorii s-au gândit și la copiii noștri. I-au așteptat cu concursuri interactive (bike, trageri cu arcul, facepainting ), corturi cu maseuri pentru concurenți, ce să mai povestim, super organizare, super oameni, super traseu! Felicitări MTB Roman!”.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Sorin H. 4 ani ago

    Felicitari tuturor: organizatori, voluntari, concurenti, sponsori, parteneri.

  • Dan 4 ani ago

    De departe cel mai mare eveniment sportiv organizat în ultimii ani în zonă. Practic,au pus Romanul pe harta pasionatilor de ciclism . Organizarea foarte buna – deoarece a fost făcută 100% de pasionați, si nu de autoritățile locale (bine ca nu s-au implicat, ca mai rau faceau) . Rar am vazut asa ceva, cine a fost acolo stie ce spun, cine nu a fost – nu are rost sa isi imagineze, pentru ca nu are o referinta . Si nu sunt biciclist, nu am nici un interes sa laud altceva decât lucrul bine făcut.
    Bravo MTB Roman! Ati scris o filă de istorie a sportului romascan. Baftă la edițiile următoare!