Prima paginăActualitate

„Nu vă lăsați înșelați!”

Dimensiune text

Numărul mare de sesizări primite din partea cetățenilor i-a determinat pe polițiști să atragă din nou atenția asupra unui fenomen care a făcut, până acum, numeroase victime. Bătrâni creduli sunt escrocați prin telefon, fiind păcăliți că ajută membri ai familiei sau că au câștigat premii valoroase.

 

 

Polițiștii atrag din nou atenția asupra mesajelor pe care ar putea să le primească cetățenii județului Neamț, mesaje care sunt o metodă de a înșela persoane credule. În ultimele săptămâni, persoane necunoscute, sub falsa calitate de avocat sau medic, au solicitat, telefonic, unor cetățeni în vârstă, diferite sume de bani, sub pretextul că rude apropiate au fost victime ale unor accidente de circulație sau că au fost reținute de organele de poliție, iar sumele de bani reprezintă onorariul acestora sau sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentului de circulație. Totodată, persoanele necunoscute precizează să nu fie sunate înapoi pe motiv că au pierdut telefonul sau le-a fost reținut de organele de poliție.
„Recomandăm cetățenilor să ia legătura cu rudele și să nu dea curs unor astfel de solicitări”, recomandă polițiștii.

O altă metodă care a făcut victime este aceea prin care potențialele victime primesc mesaje sau telefoane prin care sunt informate că au câștigat un premiu valoros, dar că, pentru a intra în posesia acestuia, trebuie să vireze în anumite conturi diverse sume ce ar reprezenta plata taxelor către stat. Din păcate, chiar și cu sfaturi primite din partea oamenilor legii, unii cetățeni au preferat să plătească mii de lei pentru a intra în posesia unui premiu fictiv, pentru ca, la câteva ore distanță, să se întoarcă la Poliție cu plângeri penale pentru înșelăciune.
Autorii multor din aceste apeluri și SMS-uri provin din județul Galați, o parte chiar din Penitenciarul Galați, dar cu complici în zonă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0