Prima paginăSocialSanatate

„Nu ştiinţa distruge credinţa, dar prostia da!”

Dimensiune text

Profesorul Mihai Andone l-a citat pe medicul chirurg Dan Arvătescu, în cadrul şedinţei Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei Roman.

Vineri, 30 mai, în sala de mese a secţiei Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a avut loc şedinţa de primăvară-vară a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei Roman. Întâlnirea a debutat cu salutul preşedintelui societăţii, doctorul Ioan Chereji, care a mulţumit tuturor pentru prezenţă.

istorie 02Profesorul Mihai Andone a prezentat lucrarea „Câteva repere existenţiale şi lumea contemporană”. „În lumea contemporană, ştiinţa a făcut multe salturi înainte, dar oamenii de ştiinţă au lăsat în urmă evoluţia morală. De aceea, mare dreptate are medicul Dan Arvătescu, atunci când spune în cartea sa, «Eu, chirurgul», că «Nu ştiinţa distruge credinţa, dar prostia da!»”, a susţinut profesorul Mihai Andone.

Profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu a prezentat o inedită viziune despre medicii Epifanie Cozărescu şi Octav Clocotici în eseul „Doi discipoli nepereche ai lui Esculap”. Medicul Doina Chelaru a oferit membrilor Societății de Istorie a Medicinei şi Farmaciei Roman o călătorie sui generis prin intermediul unor fotografii care ilustrau „Frumuseţi ale vestigiilor zonei tropicale din sud-estul Asiei, Thailanda”. În final, vicepreşedintele Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei Roman, farmacista Magdalena Avădanei, a vorbit celor prezenţi despre „Plante aromate în arta culinară”.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Manuela 7 ani

    Mă bucur să aud că domnul Profesor Andone a rămas devotat activităților cultural-științifice. I-am fost elevă la fostul Liceu Nr. 3 și îl prețuiesc infinit de mult, chiar dacă am părăsit de mult orașul. Anumiți oameni nu pot fi uitați!