Prima paginăPolitica

Noul an aduce pentru Roman un nou primar

Noul an aduce pentru Roman un nou primar

Dimensiune text

 

viceprimar Lucian MicuEste oficial: începând de vineri, 30 decembrie, în ultima zi de lucru din acest an, Laurențiu Leoreanu a renunțat la mandatul de primar al Romanului în favoarea funcției de deputat în Parlamentul României. Acesta a susținut o ultimă conferință de presă în calitate de edil, anunțând decizia de a renunța la funcția de primar, urmând ca Prefectura Neamț să ia act de încetarea mandatului înainte de termen și pentru a porni procedurile pentru delegarea atribuțiilor de primar către următorul conducător al municipiului – Lucian Micu.

În ultima conferință de presă în calitate de primar, Laurențiu Leoreanu a anunțat că-și semnează demisia din calitate de conducător al Primăriei, dar că va face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta Romanul de la București: „Pentru prima dată am fost ales deputat, ocupând o poziție în Camera Deputaților care să-mi ofere onoarea să reprezint Romanul. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine și le spun tuturor că voi face tot ce îmi stă în putință să ajut Romanul. Am o echipă bună în spate, atât în Primăria Roman, cât și în Consiliul Local, care este unul majoritar și care va susține proiectele în continuare. Las un viceprimar care va continua și va prelua în interimat prerogativele de primar. Am toată încrederea în viceprimarul Lucian Micu, coautor la multe dintre proiectele mele. Voi fi alături de el, de Primărie și Consiliul Local. Astăzi (n.r. – 30 decembrie) îmi voi depune opțiunea pentru funcția de deputat, deși legea îmi permite 45 de zile de a alege, dar nu vreau să fac cumul de funcții și vreau ca, din 2017, echipa din Primărie să își continue munca. E important faptul că nu există sincope în Primărie, pentru că Lucian Micu lucrează aici de șapte ani, ca viceprimar, iar formarea primară este deja parcursă”, a precizat deputatul Laurențiu Leoreanu.

Cabinetul de parlamentar al liberalului va fi tot în sediul partidului, de pe strada Ștefan cel Mare.

Viceprimarul Lucian Micu va prelua atribuțiile de primar, iar Consiliul Local poate alege, din rândul consilierilor, un alt viceprimar. Cum PNL are majoritatea în Consiliul Local, este cel mai probabil ca viceprimarul să fie tot liberal. Laurențiu Leoreanu, președinte al PNL Roman, nu a dorit să ofere detalii legate de cine ar putea ocupa locul secund din Primăria Roman. Guvernul României este cel care va trebui să ia decizia cu privire la organizarea unor alegeri pentru primar, dar nu este și obligatoriu, așa cum s-a întâmplat în cazul primarului de Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, care și-a încetat mandatul înainte de termen, dar nu au mai fost organizate alegeri și viceprimarul a condus orașul. În cazul în care se vor organiza alegeri, pentru funcția de primar din partea PNL, Laurențiu Leoreanu a anunțat că îl susține pe Lucian Micu.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • Stie cineva in ce comisie parlamentara va activa deputatul Leoreanu?

 • Nu prea inteleg,vrei sa fii primar si dupa ce te-au ales nu mai vrei !!!!

 • Vasile 4 ani

  Doamne fereşte!Români, atenţie la portofel!

 • Ce fabulaţii.. care comisi, Ccare responsabilităţi, citiţi Monitorul şi ziarul Ceahlăul, nu se pomeneşte NIMIC despre dll,..

 • Ce fabulaţii.. care comisii ….Ccare responsabilităţi, citiţi Monitorul şi ziarul Ceahlăul, nu se pomeneşte NIMIC despre dll,..

 • Cred ca a facut destule pentru oras acest primar.In mod sigur va mai face si in viitor pentru ca s-a dovedit om de cuvant.

 • A FACUT PENTRU ORGOLIUL PENTRU NARCISISMUL LUI PENTRU GASCA-ECHIPA LUI CARE L-A SORCOVIT SI IMPAUNAT CU DE TOATE – PARINTELE FAMILEI ROMASCANE – PARANOIA DUSA LA EXTREM – PLUS APLAUDACII DE TEAPA LU PELERINU SI MULTI ALTII… UN PERSONAJ BOLNAV DE PUTERE DE LAUDE APLAUZE SI ZAMBETE FALSE PURTAT PELAURI DE MEDIOCRITATI PUSE IN FUNCTII PE BAZA CARNETULUI DE PARTID SI LINGUSELII FATA DE STAPAN

  • Ne-a lăsat cu fundul gol: defrişare totală şi valorificarea lemnului în interes personal; betoane turnate inclusiv în pietonalul transformat în Sahara marii familii romaşcane; cele mai mari preţuri la apă şi gunoi din ţară;parcări cu plată inclusiv în faţa spitalului şi policlinicii, unde amărâtul nu se duce din plăcere..îndatorarea bugetului local fără precedent cu lucrări megalomane (vezi hidrocentrala, care merge
   1 lună pe an,bazin de înnot, ştrand etc. etc…unele făcute să ia şi ultimul bănuţ de la amărâţi, aşa cum de altfel a procedat şi la CT Miron Costin si pe unde a mai umblat! Eu îi voi face plângere penală cît de curând!!!