HomeNeamt

Noua conducere a CJ, numită vineri

Președintele ales al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță (foto), va fi numit în funcție vineri, 22 iunie. Evenimentul va avea loc la Consiliul Județean (CJ) Neamț, începînd cu ora 10.00.

 

Noul șef al CJ Neamț nu știe cu cine va face echipă în următorii patru ani, pentru funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean urmînd a fi purtate negocieri. „Voi lucra cu Dumnezeu, este singura certitudine pe care o am. Nu știu cine vor fi cei doi vicepreședinți, nu m-am gîndit încă. Dar voi purta discuții după ce noul legislativ va fi învestit„, a afirmat Culiță Tărâță, președintele ales al CJ Neamț.

Referitor la majoritatea din Consiliul Județean Neamț, Culiță Tărâță nu exclude negocieri cu PP-DD sau cu USL. „Este prea devreme să vorbesc despre așa ceva. Nu au fost făcute alianțe și nici nu s-au pus în discuție strategii. Vor fi dialoguri deschise, în care toți cei implicați vor participa„, a precizat noul președinte al CJ Neamț.

Componența Consiliului Județean Neamț pentru perioada 2012 – 2016 este de 15 mandate ale Uniunii Social – Liberale (USL), 14 mandate APEL și cinci mandate PP-DD. Astfel, nici o formațiune politică nu are majoritatea. Pentru ca un proiect de hotărîre să fie aprobat cu majoritatea simplă, numărul minim de consilieri care ar trebui să voteze proiectul este de 18. Proiectele de hotărîre care vizează chestiuni legate de patrimoniu trebuie aprobate cu majoritate calificată, cu votul a trei pătrimi dintre consilieri.

Comentarii

WORDPRESS: 0