HomeActualitateRoman

Noi parcări în oraş

Primăria vrea să concesioneze sau să închirieze trei terenuri, pentru construcţia de parcări.

Administraţia locală intenţionează să ofere posibilitatea unor investitori privaţi să concesioneze teren pentru a face parcări. Un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local din această lună priveşte posibilitatea concesiunii, prin licitaţie publică, a „două loturi de câte 12,00 metri pătraţi de teren în strada Smirodava, bl. 18B, pentru construire de parcări acoperite, în completarea celor 12 deja existente, pornind de la 2,00 euro/mp/an, pentru o perioadă de nouă ani”. În acelaşi proiect, la un alt punct, se arată că administraţia locală este gata să închirieze „2.635 metri pătraţi de teren pentru amenajare parcare pe Artera Vest, prin licitaţie publică, pornind de la 0,50 lei/mp/lună, pentru o perioadă de trei ani”.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre, principalele avantaje ale concesionării terenului sunt următoarele: concesionarii vor acoperi în întregime costurile ridicate de întreţinerea şi exploatarea construcţiei executate şi a terenului concesionat; concesionarii vor achita autorităţii concedente, în contravaloarea terenului concesionat, o redevenţă stabilită prin hotărâre a Consiliului Local; concesionarea trece întreaga responsabilitate pentru modul de gestionare a terenului concesionat în sarcina concesionarului, inclusiv cele de mediu”.

Concesionarea terenurilor din Smirodava, la fel ca și închirierea terenului de pe Artera Vest, se va face prin licitaţie publică, cu obligaţia de a se începe lucrările în maximum 12 luni de la data încheierii contractului.

Comentarii

WORDPRESS: 0