Noi măsuri restrictive în Roman: se închid locurile de joacă, parcurile și cimitirele. Acces limitat la Hală

HomeSocial

Noi măsuri restrictive în Roman: se închid locurile de joacă, parcurile și cimitirele. Acces limitat la Hală

 

Luni, 23 martie, Primăria municipiului Roman a informat asupra noilor măsuri pe care administrația le ia în vederea prevenirii îmbolnăvirii și răspândirii a coronavirusului în municipiul Roman.

Astfel, în conformitate cu hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență ce a fost aprobată în ședința de luni, s-a decis ca începând de pe 23 martie, ora 20.00, să se suspende activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. De asemenea, accesul în incinta Halei Centrale și a Complexului Comercial din subordinea Direcției de Administrare a Piețelor va fi limitat la trei persoane.

Începând de luni, 23 martie, va fi restricționat în totalitate accesul în Parcul Municipal, Ștrand, locurile de joacă, parcurile din zona Primăriei și a Casei de Cultură. Se închid cimitirele din municipiul Roman, cu excepția înmormântărilor, accesului la capelele mortuare și la Biroul Administrativ până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

Așa cum a fost anunțat anterior, transportul public în comun se desfășoară după următorul program: de luni și până vineri în intervalul orar: 05.30 – 09.00 și 15.00 – 17.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 06.00 – 12.00, măsuri ce sunt dispuse până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire sau suspendare totală a activității. În același timp, se suspendă primirea documentelor pentru subvenția transportului public în comun începând cu luna aprilie, precum și plata subvenției pentru posesorii de permise anuale pe toată durata situației de urgență, începând cu luna aprilie 2020.

„Reamintim că toate persoanele în vârstă pot apela numărul de telefon 0786.771.737, funcțional non stop, iar un echipaj cu asistent medical și asistent social se va deplasa la domiciliul solicitanților pentru a le evalua starea de sănătate și, în caz de nevoie, să le cumpere produsele necesare”, au transmis reprezentanții municipalității.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0