Noi investiții în aparatură medicală, la Spitalul Municipal de Urgență Roman

HomeSanatate

Noi investiții în aparatură medicală, la Spitalul Municipal de Urgență Roman

 

În această perioadă, la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-au efectuat noi investiții în aparatură medicală, au informat vineri reprezentanții unității medicale.

Astfel, pentru Secția ORL s-a achiziționat un video-rino-laringoscop flexibil. Acesta este un sistem compact și portabil pentru endoscopie video. Este echipat cu un câmp vizual mare și un unghi mare de vizualizare, un principiu de control precis și o gamă largă de acțiuni. Folosit cu ecranul universal, rinoceroscopul video CMOS este un sistem gata de utilizare în toate circumstanțele, necesar pentru examinarea fibroscopica a nasului și a gâtului, introdus până în laringe.

Pentru Secția de ATI s-au achiziționat un cărucior de resuscitare cu defibrilator și un ventilator de transport adult și pediatric, doua monitoare de funcții vitale cu opt parametri și un monitor cu chit de anestezie. Ventilatorul de transport adult și pediatric este folosit pentru transportul pacienților intubați, care necesită transport în vederea investigațiilor în cadrul secțiilor spitalului.

Căruciorul de resuscitare cu defibrilator este ușor de deplasat și complet utilat în cazul în care are loc o resuscitare. Dulapurile sunt compartimentate și complet utilate cu materiale medicinale (seringi, electrolizi, mănuși) pentru o bună și rapidă intervenție în desfășurarea actului medical.

Pentru Compartimentul UTS (Unitate de transfuzie de sânge) s-a achiziționat un aparat de dezghețat plasma, necesar pentru decongelarea și încălzirea plasmei și a sângelui, în condiții optime conform procedurilor.

La nivelul Spitalului Municipal de Urgență Roman s-au mai achiziționat și 20 de cărucioare de transport pentru bolnavi, distribuite pe secțiile unde erau necesare astfel: câte unul pentru Secțiile Chirurgie-ortopedie infantilă, Pneumologie, Recuperare, Endocrine, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Compartimentul de Îngrijiri Paliative, câte două pentru CPU, Neurologie, Medicală , Ortopedie, ATI și trei cărucioare pentru Secția de Chirurgie.

De asemenea, pentru Secția de Cardiologie s-a primit o saltea antidecubit, iar alte nouă saltele antiescară au fost distribuite, în funcție de necesitate, câte una pe Secțiile Pneumologie, Ortopedie, Chirurgie, Îngrijiri Paliative și câte două pe Secțiile de Medicală și Neurologie.

„Ne bucură faptul că atât din fonduri proprii, cât și cu ajutorul Primăriei Roman și al Consiliului Județean, reușim să îmbunătățim condițiile de ședere în Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru o bună desfășurare a actului medical și pentru satisfacția pacienților”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0