Prima paginăActualitateRoman

Noi condamnări în cazul clanului Tănase

Dimensiune text

Cinci membri ai clanului Tănase şi un altul dintr-o grupare rivală au primit condamnări de la Curtea de Apel Bacău. Patru dintre condamnaţi s-au prezentat la Poliţie, pentru a fi duşi la puşcărie.

Patru persoane din clanul Tănase s-au prezentat la Poliţia municipiului Roman, miercuri, după ce Curtea de Apel Bacău le-a dat acestora – şi altor două – pedepse cu închisoarea, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Pedepsele cu închisoarea li se trag inculpaţilor de la un scandal în strada Fabricii, din octombrie 2011, dar şi de la alte infracţiuni mai vechi, care s-au adăugat celor pentru care au fost trimişi în judecată de procurorii romaşcani.

La sfârşitul lui octombrie 2011, Aurel Tănase şi fiii, de o parte, şi fraţii Călin, de cealaltă parte, au vrut să rezolve mai multe chestiuni între ei, în modul caracteristic. Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, Aurel Tănase (fiul), Aurel Tănase (tatăl), Merişor Tănase (Lupu – după numele soţiei), Gheorghe Tănase, Sorin Hălăngescu, Constantin Mindrigiu, Petrică Ursu şi alţi doi „susţinători” au mers la unul din blocurile de pe strada Fabricii pentru a-i căuta pe Alexandru Călin şi pe Constantin Călin. Membrii grupului au spart uşile de la intrarea în locuinţele fraţilor Călin, au intrat în camere, dar, cum nu i-au găsit pe cei doi acasă, au ieşit din bloc. La plecare, au spart parbrizul şi un far de la un autoturism pe care îl folosea Alexandru Călin.

Lucrurile nu s-au oprit acolo, pentru că cele două părţi s-au întâlnit ulterior, iar revederea s-a lăsat cu violenţe şi cu dosare penale pentru toţi. Cazul instrumentat de procurorii şi poliţiştii romaşcani nu a avut mare succes la Judecătoria Roman, unii primind pedepse mici, iar alţii fiind achitaţi. Procurorii au făcut apel, iar Curtea de Apel Bacău a hotărât, săptămâna trecută, că Merişor Lupu trebuie să stea doi ani după gratii, Sorin Hălăngescu – trei ani, Gabriel Tănase – un an şi patru luni, Aurel Tănase (tatăl) – un an, Constantin Călin – opt luni, Petrică Ursu – tot opt luni, iar Constantin Mindrigiu are de plătit o amendă de 3.000 de lei.

Miercuri, la Poliţia municipiului Roman s-au prezentat Sorin Hălăngescu, Gabriel Tănase, Aurel Tănase şi Constantin Călin. Poliţiştii i-au escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Membrii clanului Tănase au o „istorie” bogată şi sunt familiarizaţi cu închisoarea. Fraţii Tănase au devenit „celebri” în Roman mai ales în urma diverselor agresiuni comise asupra poliţiştilor. Prima de acest gen a avut loc în septembrie 2003, în zona Gării Roman. În acea noapte, după ce a făcut scandal într-un bar din zona Gării, Aurel Tănase a agresat un poliţist ce a încercat să intervină pentru restabilirea liniştii şi ordinii publice.

În iulie 2004, în timpul unei cumetrii ce a avut loc la un restaurant din oraş, Merişor Tănase a lovit un poliţist. Merişor Tănase a fost reţinut, iar cei doi fraţi ai săi au intrat în sediul Poliţiei Roman, au distrus mai multe geamuri şi apoi s-au tăiat intenţionat cu cioburi de sticlă pe corp.

În martie 2006, un alt poliţist romaşcan a căzut victimă fraţilor Tănase. În timpul unei petreceri organizate de membrii acestei familii în zona Aleei Tudor Vladimirescu, un poliţist din cadrul Biroului Ordine Publică Roman a rămas fără dinţi în gură, după ce le-a cerut petrecăreţilor să reducă volumul muzicii şi să nu mai facă gălăgie.

În 2008, fraţii Tănase au intrat în conflict cu romii din Strada Nouă, din cauză că au reuşit să „ia în stăpînire” zona, spre nemulţumirea celorlalţi rromi. Printre faptele de „notorietate”, Aurel Tănase senior a mai fost condamant, în 2011, la opt luni de închisoare, după ce a rupt mâna unui romaşcan cu care se luase la ceartă din cauza unei perechi de pantofi.

Pe rolul instanţei mai sunt două dosare în care sunt implicaţi membri ai clanului Tănase, deci „epopeea” acestei familii nu se va termina aici.

COMENTARII

WORDPRESS: 0