Prima paginăSocial

Noi cercetași la Pildeşti, în al 25-lea an de existenţă a Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului”

Noi cercetași la Pildeşti, în al 25-lea an de existenţă a Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului”

Dimensiune text

 

 

Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti a sărbătorit, pe 16 și 17 februarie, 162 de ani de la naşterea lui Robert Baden-Powell, la 22 februarie 1857, fondatorul Mişcării Cercetașilor. Cu această ocazie, 19 lupișori, cinci temerari, un explorator și un senior au fost primiți cu mare căldură în familia Scout.

Momentul principal al zilei a fost ceremonia promisiunii, urmată de o sfântă Liturghie, prezidată de preot Laurenţiu Luca, vicar în comunitatea din Pildeşti, la care au participat peste o sută de cercetaşi, înconjuraţi de familiile lor, pentru a se bucura împreună de un astfel de moment emblematic.

Atât cei inițiați în Mișcare Cercetășească, dar și cercetașii cu vechime au spus, precum un tot unitar, promisiunea pe cre au făcut-o în prima zi ca și cercetași, și anume: „Promit, pe cuvânt de onoare, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fac tot ce-mi stă în putință pentru: a-mi respecta țara și credința, a-l ajuta pe aproapele meu în orice moment, a respecta Legea Scout”.

La finalul ceremoniei, pe lângă o poză de grup care să captureze fiecare emoție și sclipire de fericire a cercetașilor prezenți, au fost sărbătoriți și cercetașii care, anul acesta, împlinesc frumoasa vârstă de zece ani în viața de cercetaș.

Duminică, ne-am adunat cu toții la sala de sport a Liceului „La Salle” din Pildeşti, pentru a sărbători împreună printr-un bal mascat. Astfel, fiecare cercetaș s-a costumat într-un mod creativ, cel mai interesant costum fiind premiat. De asemenea, a existat și un concurs de prăjituri, la care au participat cei mai mari dintre noi. Dat fiind că, anul acesta, împlinim 25 de ani de activitate, am ales la această festivitate și logo-ul centrului nostru local.

Așadar, aceste două zile de sărbătoare au fost cu adevărat speciale, datorită emoției și amintirilor frumoase pe care le-a creat.

*****

Lordul Robert Baden-Powell (1857-1941), întemeietorul Mişcării Cercetașilor, ne-a lăsat nouă, cercetaşilor, un ultim mesaj cu un conţinut minunat şi vrem să-l punem la îndemâna tuturor celor care doresc să cunoască esenţialul spiritului unei persoane care şi-a dedicat, în exclusivitate, o parte din viaţa sa slujirii oamenilor, mai ales a copiilor şi a tinerilor, punând astfel, temelia Organizaţiei Mondială Mişcării Scout:

Citește și:   „Ziua de curățenie națională”: voluntarii au strâns 160 de saci de gunoaie de pe malul râului Moldova

„Dragi cercetaşi,

Dacă aţi văzut vreodată piesa «Peter Pan», vă amintiţi că şeful piraţilor îşi spunea mereu testamentul, deoarece îi era teamă că, atunci când va veni vremea să moară, nu va găsi timp să şi-l rostească. În aceeaşi situaţie mă aflu şi eu şi, cu toate că nu sunt pe moarte acum, voi fi curând şi vreau să vă transmit un cuvânt de rămas bun.

Ţineţi minte, sunt ultimele cuvinte pe care le veţi mai auzi vreodată de la mine, aşadar, ascultaţi-le cu atenţie şi gândiţi-vă la ele.

Am avut o viaţă foarte fericită şi aş vrea ca fiecare dintre voi să aibă o viaţă la fel de fericită ca şi mine.

Cred că Dumnezeu ne-a adus pe această lume pentru a fi fericiţi şi a ne bucura de viaţă. Fericirea nu vine nici din bogăţie, nici doar dintr-o carieră plină de succes, nici din toleranţa faţă de voi înşivă. Veţi face un pas uriaş către fericire făcându-vă un corp solid şi sănătos cât sunteţi tineri, astfel încât să fiţi utili şi să vă bucuraţi de viaţă când veţi fi adulţi.

Studiul naturii vă va arăta cum a umplut Dumnezeu lumea de lucruri frumoase şi minunate de care voi să vă bucuraţi. Fiţi mulţumiţi de ceea ce aveţi şi folosiţi totul în cel mai bun mod cu putinţă. Priviţi partea luminoasă a lucrurilor, mai curând decât cea întunecată.

Dar adevărata cale pentru a atinge fericirea este să o răspândiţi în jurul vostru. Încercaţi să lăsaţi această lume un pic mai bună decât aţi găsit-o şi, când vă va veni timpul, veţi muri împăcaţi gândindu-vă că, în fiecare ocazie, nu aţi pierdut timpul, ci aţi făcut tot ce v-a stat în putinţă.

Fiţi, astfel, «gata oricând» să trăiţi şi să muriţi fericiţi, fiind mereu loiali Promisiunii Cercetăşiei chiar şi atunci când nu veţi mai fi copii… şi Dumnezeu să vă ajute.

Al vostru prieten,

Robert Baden-Powell”

 

A consemnat Gabriela-Alexandra Mărtinaș,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0