Noi cazuri de infecție cu COVID-19 în județul Neamț

HomeSanatate

Noi cazuri de infecție cu COVID-19 în județul Neamț

 

Sâmbătă, 21 martie, Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat noi cazuri de infecție cu coronavirusul COVID-19 la opt persoane din județul Neamț.

Dintre acestea, șapte teste au avut rezultat pozitiv pentru persoane întoarse din Italia în data de 15 martie și aflate de la venirea în țară într-un centru de carantină instituționalizată din județ. Noile persoane depistate pozitiv urmau a fi transportate sâmbătă pentru tratament specific la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Astfel, numărul persoanelor din județul Neamț depistate cu infecție cu noul coronavirus COVID-19 ajunge la 14. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, starea generală de sănătate a pacienților este bună.

În afară de acestea, DSP Neamț a transmis că în această dimineață, la ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii: 136 persoane in carantină; 1.807 persoane în auto-izolare la domiciliu; 144 teste efectuate la persoanele în carantină; 4 persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

367 de cazuri la nivel național

Conform Grupului de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României, până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă vineri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani. În secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care trei în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, în conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța. De asemenea, MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța.

Ce se întâmplă dacă vreun membru al familiei prezintă simptome sau are o altă urgență medicală în timp ce se află în autoizolare?

Reprezentanții DSP Neamț precizează că, în cazul în care, pe parcursul celor 14 zile, vreun membru al familiei prezintă simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus (febră, tuse, dificultate în respirație) sau prezintă orice altă urgență medicală, contactați medicul de familie și/sau sunați la 112. Menționați, obligatoriu, că vă aflați în situația de autoizolare la domiciliu.

Limitați cât mai mult posibil contactul apropiat – la mai puțin de 1 metru, pentru mai mult de 15 minute – acoperiți-vă gura și nasul cu batistă când tușiți sau strănutați. Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun imediat, purtați mască de protecție.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0