Prima paginăPolitica

NICULINA DOBRILĂ, ÎNVESTITĂ OFICIAL ÎN FUNCŢIA DE PREFECT AL JUDEŢULUI NEAMŢ

NICULINA DOBRILĂ, ÎNVESTITĂ OFICIAL ÎN FUNCŢIA DE PREFECT AL JUDEŢULUI NEAMŢ

Dimensiune text

nou prefect 01Vineri, 4 martie, la Piatra Neamţ a avut loc învestirea Niculinei Dobrilă ca prefect al judeţului Neamţ. Învestirea a fost făcută de Constantin Mihart, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La această acţiune au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, directorii serviciilor publice deconcentrate, şefii de structuri din instituţia prefectului şi primari din Neamţ.

Deschiderea a fost făcută de Constantin Mihart, care a dat citire celor două hotărâri de Guvern, de încetare a raportului de serviciu a fostului prefect, Ioan Vlad Angheluţă, şi, respectiv, de numire a noului prefect. Niculina Dobrilă, în calitate de prefect, a depus jurământul.

„Mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi sunt deosebit de onorată pentru numirea mea în funcţia de prefect şi, în acelaşi timp, bucuroasă pentru că revin în instituţia în care m-am format ca om de administraţie. Sunt convinsă că experienţa mea în administraţia publică mă va ajuta în îndeplinirea cu succes a misiunii mele în această funcţie. Doresc ca, în această perioadă, cât voi fi prefect, să aplic legile şi Constituţia României în folosul cetăţenilor judeţului nostru. De asemenea, mi-am propus, ca obiectiv specific, organizarea în condiţii de legalitate şi transparenţă deplină a proceselor electorale. Totodată, ţin să vă asigur de cea mai bună şi onestă colaborare, pe care doresc să o am, cu toate instituţiile statului şi autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene”, a afirmat noul prefect al judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă.

nou prefect 03„Doamnă prefect, mă bucur că aţi fost nominalizată pentru această funcţie şi vă doresc să aveţi succes în activitate! Preluaţi o răspundere mare, dar sunt convinsă că veţi face faţă tuturor situaţiilor. Iată, ni s-a ivit ocazia ca, împreună, să demonstrăm că judeţul, fiind condus de două femei, este pe mâini bune şi vom reuşi să facem performanţă în administraţie”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

În şedinţa de guvern de miercuri, 2 martie, s-a decis schimbarea din funcţie a fostului prefect, Ioan Vlad Angheluţă. Acesta fusese numit la conducerea Prefecturii Neamţ în data de 12 martie 2014, succedându-l în funcţie pe George Lazăr.

Cine este noul prefect al judeţului

Niculina Dobrilă are 49 de ani, este căsătorită şi are doi copii. În 1993 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, licenţiată în profilul juridic, specializarea drept. Între 1993 şi 1995 a fost consilier juridic în cadrul Prefecturii Neamţ, în perioada 1995 – 2000 a îndeplinit funcţia de şef Birou aplicarea legilor fondului funciar în cadrul aceleiaşi instituţii, între 2001 şi 2005 a fost secretar general al Prefecturii, iar în 2005 a fost subprefect al judeţului Neamţ. În ultima perioadă, Niculina Dobrilă a îndeplinit funcţia de inspector guvernamental.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0