HomeEconomie

Nemțenii învață să facă afaceri

Pe 19 ianuarie, județul Neamț găzduiește o conferință pe tema antreprenoriatului, realizată în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. 80 de nemțeni pot învăța, cu această ocazie, cum să facă o afacere.

 În cadrul proiectului „Antreprenoriada – training pentru lansare și dezvoltare în afaceri”, realizat de Edurom și Relians Corp și finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, 80 de nemțeni vor avea, peste cîteva zile, șansa de a se pregăti pentru inițierea unei afaceri.

 Proiectul „Antreprenoriada” își propune să promoveze cultura antreprenorială în România și să contribuie la îmbunătățirea competențelor necesare generării de noi afaceri și dezvoltării celor actuale, adresîndu-se atît angajaților care vor să pună bazele unei afaceri, cît și celor cu funcții de conducere care doresc să își dezvolte cunoștințele în domeniul managementului și al afacerilor. Participanții la acest proiect vor putea realiza propria idee de afaceri și propriul plan de dezvoltare al afacerii respective, ce va face parte din competiția „Antreprenoriada”, dar și în atenția potențialilor investitori.

 În nouă orașe din țară vor fi organizate conferințe ce au drept scop identificarea angajaților cu potențial în antreprenoriat și management. În cadrul acestor conferințe, participanții vor acumula cunoștințe în domeniul antreprenoriatului, vor interacționa cu investitori, vor avea acces la oportunități de finanțare, dar și posibilitatea de a participa ulterior la selecția pentru modulele de training susținute de Edurom. Astfel de conferințe s-au desfășurat pînă acum la Iași, Bacău, Suceava, București și Ploiești, iar următoarea va avea loc joi, 19 ianuarie, începînd cu ora 17.30, la Piatra Neamț.

„Conferința se adresează persoanelor cu aspirații antreprenoriale, în prezent angajați, care consideră oportun să își transforme ideea de afacere în proiect concret, dar și persoanelor cu funcții de conducere care dețin sau nu o afacere proprie și care doresc să identifice soluții pentru dezvoltarea acesteia în contextul actual. Agenda evenimentului este alcătuită de specialiști și practicanți ai antreprenoriatului, aflați în diferite etape ale dezvoltării afacerilor lor, precum și consultanți în oportunități de finanțare. Conferința se diferențiază și prin intervenția investitorilor de tip Business Angels din România, respectiv prin prezentarea instrumentelor prin care doritorii pot beneficia de oportunitățile oferite de această categorie de investitori în afaceri”, precizează reprezentanții Edurom.

80 de nemțeni pot participa la această conferință, dacă se înscriu pe site-ul www.antreprenoriada.ro .

Detalii pot fi obținute de la inițiatorii proiectului – compania Edurom, ce oferă servicii specializate în domeniul resurselor umane – la adresa de e-mail geo@edurom.ro – persoană de contact: Georgiana Maxim.

Comentarii

WORDPRESS: 0