Nemţenii din străinătate, ajutaţi să obţină fonduri europene pentru afaceri

HomePolitica

Nemţenii din străinătate, ajutaţi să obţină fonduri europene pentru afaceri

 

CJ Neamt intalnire stranieri 2Conform unui comunicat de presă, la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ a avut loc miercuri, 17 august, o întâlnire cu nemţenii care lucrează în străinătate şi factorii de decizie, punându-se la dispoziţia celor din diaspora o adresă de e-mail prin care aceştia să poată obţină ajutor pentru proiectele lor.

Conform autorităţilor, la întâlnirea găzduită de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, au participat peste două sute de nemţeni care muncesc în străinătate şi se află, în această perioadă, acasă. La nivelul instituţiei a fost creată adresa de e-mail: diasporaneamt@yahoo.com, pentru a înlesni legătura dintre nemţenii din străinătate şi Consiliul Judeţean Neamţ. La această adresă, cei care doresc să obţină bani europeni pot trimite ideea lor de afacere, iar experţii în fonduri europene de la nivelul instituţiei judeţene le vor oferi consiliere în identificarea axelor de finanţare potrivite şi asistenţa de care au nevoie în următoarele etape.

„Creionăm, la nivelul Consiliului Judeţean, politici publice şi proiecte inovative care să vină în sprijinul celor care locuiesc în diaspora. Specialiştii în atragerea de finanţări de la nivelul CJ sunt la dispoziţia celor care doresc să-şi deschidă o afacere aici, în Neamţ, şi le acordă sprijin şi asistenţă de specialitate. Fac tot ce este legal pentru a crea un mediu propice revenirii nemţenilor acasă, la familiile lor. Sunt sigur că ce reuşesc românii în străinătate pot reuşi şi aici, acasă”, a declarat, la finalul întâlnirii, Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ.

CJ Neamt intalnire stranieri 1

CJ Neamt intalnire stranieri 2

CJ Neamt intalnire stranieri 3

 

Comentarii

WORDPRESS: 0