Prima paginăEconomieNeamt

Nemțenii au intrat în 2015 cu datorii de milioane de lei

Dimensiune text

Nemţenii nu se află în topul celor mai datornici români, după cum arată structura teritorială a creditelor clienţilor nebancari şi neguvernamentali. O statistică a Băncii Naţionale Române (BNR), realizată pe baza informaţiilor furnizate de bănci persoane juridice române, de sucursalele băncilor străine în România, de băncile de economisire şi creditare în domeniul locativ şi de Banca Centrală Cooperatistă CreditCoop, arată că cei 470.766 locuitori din judeţul Neamţ au, împreună, 1.122,2 milioane credite în lei în bănci şi credite în valută în valoare echivalentă cu 1.007 milioane lei.

Din creditele în lei, 616,1 de milioane au fost împrumutate de către agenţii economici din judeţ, 340,3 milioane sunt credite de consum ale populaţiei, 81,9 milioane lei reprezintă creditele pentru locuinţe şi 66,89 milioane lei au fost împrumutate de nemţeni pentru alte scopuri.

Creditele pentru consum includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei pentru finanţarea, în special, a consumului personal de bunuri şi servicii.

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor. Acestea cuprind credite garantate cu proprietăţi rezidenţiale care sunt folosite în scopul achiziţionării de locuinţe, precum şi alte credite pentru achiziţionarea de locuinţe efectuate pe baza unei garanţii personale sau a altor forme de active.

Creditele pentru alte scopuri includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei, altele decât creditele pentru consum, creditele pentru locuinţe şi creditele pentru dezvoltarea afacerilor (cum ar fi cele pentru consolidarea datoriilor, finanţarea educaţiei etc).

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • VILE 7 ani

  Mai sunt si persoane fericite din pdl pe care nu au fost afectati de criza!
  Acestia desi putinila numar, acum nu stiu unde sa-si asunda conturile, bijuteriile , masinile ,vilele, terenurile,casele de vacanta, concediile si deplasarile in strainatate. De ce? Nu au cum sa le justifice!!