Muzeele din Roman, deschise gratuit sâmbătă în cadrul campaniei „Noaptea Muzeelor”

HomeCultural

Muzeele din Roman, deschise gratuit sâmbătă în cadrul campaniei „Noaptea Muzeelor”

Pentru a marca „Noaptea europeană a Muzeelor”, Complexul Muzeal Național Neamț vă invită sâmbătă seară, 12 iunie, la vizitarea în regim de gratuitate a unităților muzeale din județ.

Astfel, muzeele din Roman (Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Științele Naturii), din Piatra Neamț (Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Științe Naturale, Curtea Domnească – Turnul clopotniță, Pivnița 1 și Pivnița 2) și Tîrgu Neamț (Muzeul Memorial Ion Creangă Humulești, Muzeul de Istorie și Etnografie, Casa Memorială Veronica Micle, Muzeul Cetatea Neamț) vor fi deschise gratuit publicului, în intervalul orar 18.00 – 24.00, informează reprezentanții Complexul Muzeal Național Neamț.

„Pe lângă expozițiile de bază ale unităților muzeale, publicul vizitator poate viziona și o serie de expoziții temporare. La Muzeul de Științe Naturale Roman pot fi vizionate expozițiile temporare: «Trofee de vânătoare și faună cinegetică din zona Roman» și «Florile Dobrogei continentale», iar la Muzeul de Artă Roman expoziția temporară „Personala de pictură și acuarelă Viorel Maxim». Accesul în unitățile muzeale se va face cu respectarea regulilor de distanțare socială, iar purtarea măștii este obligatorie în spațiile expoziționale. Vă mulțumim și vă așteptăm!”, precizează reprezentanții Complexul Muzeal Național Neamț.

Noaptea muzeelor” la nivel național

Sâmbătă, 12 iunie, Noaptea Muzeelor colecționează pentru public sute de evenimente unice, derulate în aproximativ 190 de spații culturale din peste 70 localități din toată România.

Cu un program extins chiar și până dimineața, muzeele de stat și private, galeriile de artă și toate celelalte entități culturale participante definesc Noaptea Muzeelor 2021 ca pe un eveniment al inovației culturale și al curiozității, accesibil tuturor categoriilor de public.

Pe 12 iunie, marile orașe au pregătit zeci de de intervenții muzeale și artistice cu care publicul poate interacționa. Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituții de cultură din orășelele, comunele și satele României, precum cele din Bran, Brad, Călugăreni de Mureș, Ciucea, Colți, Comana, Feldioara, Mircești, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ștefănești de Botoșani, Tămășeni, Todirești etc.

Ampla desfășurare de anul acesta – offline sau online – este disponibilă pentru consultare pe portalul Noaptea Muzeelor – https://noapteamuzeelor.org, pe pagina https://www.facebook.com/noapteamuzeelor, precum și pe canalele media ale instituțiilor implicate.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0