Prima paginăSocial

„Muşatinii” au readus jocurile copilăriei în Roman, la „Bucurie în mişcare”

„Muşatinii” au readus jocurile copilăriei în Roman, la „Bucurie în mişcare”

Dimensiune text

 

musatinii-bucurie-in-miscare-05Sâmbătă, 11 iunie, a avut loc un eveniment special pentru urbea noastră: „Bucurie în mişcare”. Asociaţia „Eleven” din Cluj Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Muşatinii din Roman, a adus stilul de viaţă activ la Roman. Maratonul jocurilor copilăriei a constat în reînvierea jocurilor de altădată, precum „şotron”, „123 la perete stai”, „elasticul”, „Baba oarba”, „Ţările”, „Lapte gros”, „Cal şi Călăreţ” şi altele. La acestea s-au adăugat jocurile de fotbal, tenis de câmp, badminton sau tir cu arcul.

Trupele de dansuri ale Școlii generale „Calistrat Hogaş” şi ale Clubului A&M din Roman au uimit publicul cu talentul lor. Un alt invitat special a fost multiplul campion la flotări Dan Stănescu, un model de viaţă sportivă pentru copii şi adolescenţi. Veronica Bărculescu a mobilizat zeci de copii şi adulţi la o sesiune specială de „Zumba”. Copiii pictaţi pe faţă de către voluntarii Muşatini au asistat, apoi, la o demonstraţie de Qwan Ki Do a membrilor Clubului „Bao” din Roman. Campionii Europei au mobilizat şi încurajat copiii să facă sport, să ducă un stil de viaţă activ. Animatoarea evenimentului, Oana Popa („Asociaţia de Dezvoltare Personală Grigore Popa”), i-a invitat, apoi, în scenă pe comisarul Geo Butnărescu şi câinele său poliţist, Max.

„Evenimentul «Bucurie în mişcare» este, deja, un fenomen la scară naţională, care mobilizează mii de copii din întreaga ţară. Diversitatea jocurilor oferite de către organizatori face ca evenimentul să fie un prilej de distracţie şi pentru părinţi şi bunici, care retrăiesc, alături de copii şi nepoţi, o parte din jocurile copilăriei. Chiar dacă o tornadă ne-a întrerupt, brusc, evenimentul, consider că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, şi anume acela de a încuraja copiii să iasă din faţa calculatorului şi să revină la un stil de viaţă natural, activ. Doresc să mulţumesc organizatorilor (Asociaţia «Eleven» din Cluj), partenerilor noştri locali (Primăria Roman, Colegiul Naţional «Roman-Vodă», Poliţia Locală, Poliţia Rutieră, Serviciul de Ambulanţă), partenerilor media (TopallTV, inroman.ro) sponsorilor noştri (Librăria «Vasile Alecsandri», „Ferestre Schüco”) şi, nu în ultimul rând, celor mai frumoşi voluntari: Muşatinii!”, a declarat profesor Ovidiu Albert, preşedintele Asociaţiei Muşatinii Roman.

Și voluntarii au fost încântaţi de eveniment: „Evenimentul de sâmbătă a fost un cocktail cu de toate: voie bună, energie, distracţie, prietenii noi şi, nu în ultimul rând, copii şi părinţi fericiţi. Abia aştept data viitoare!”, confirmă Diana Agafiţei, voluntară în cadrul Asociaţiei Muşatinii Roman.

musatinii-bucurie-in-miscare-01

musatinii-bucurie-in-miscare-04

musatinii-bucurie-in-miscare-03

musatinii-bucurie-in-miscare-02

musatinii-bucurie-in-miscare-05

Foto: Asociaţia Muşatinii

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0