Muniție neexplodată descoperită în comuna Români

HomeActualitate

Muniție neexplodată descoperită în comuna Români

 

 

Marți, 18 iunie, la ora 13:17, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Români, sat Siliștea a fost descoperită muniție neexplodată.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică a ISU Neamț, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat o lovitură de aruncător, calibrul 60 milimetri, provenită din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, pe un teren agricol proprietate personală. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Tot marți, echipa pirotehnică a ISU Neamț a desfășurat o misiune similară în comuna Timișești, sat Preutești, de unde s-au ridicat o lovitură de aruncător calibrul 82 milimetri și o grenadă de mână defensivă provenită din al doilea război mondial, descoperite pe fluxul tehnologic de un angajat al unui operator economic cu punct de lucru în balastiera Preutești.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

a) să anunţe de urgenţă prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”despre descoperirea de muniţii neexplodate;

b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;

c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;

d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;

f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0