Muncile agricole golesc secțiile spitalului

În ultima perioadă, numărul pacienților Spitalului Municipal Roman a scăzut. Una din principalele cauze o reprezintă faptul că mulți pacienți provin din mediul rural, iar în această perioadă sunt ocupați cu muncile agricole.

 

 

Medicii s-au plâns luni întregi de numărul mare de prezentări, ceea ce a făcut ca unele secții din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman să depășească numărul de externări din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătatea Neamț, însă, în ultima perioadă, numărul pacienților a scăzut, iar situația a revenit la normal. Potrivit medicilor, una din principalele cauze o reprezintă faptul că mulți pacienți provin din mediul rural, iar în această perioadă sunt ocupați cu muncile agricole.
„A fost o perioadă cumplită, când aveam și 30 sau 40 de prezentări pe zi, mulți pacienți fiind aduși de la Centrul de Primire Urgențe. Acum, situația s-a mai calmat, iar numărul prezentărilor a scăzut. Cam așa se întâmplă în fiecare an. În perioada de vară, mulți sunt ocupați cu muncile agricole și își neglijează sănătatea. Cele mai dificile luni ale anului sunt septembrie, ianuarie și februarie, când spitalul se supraaglomerează”, a apreciat medicul cardiolog Victor Firăstrău, șeful secției Cardiologie din cadrul spitalului.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • tini 6 ani

    fa doamne vara mai lunga ca sa mearga toti la munca .