Muncește la cîmp, dar se visează avocat

Alexandra Crețu (foto), din Bălușești, nu dă înapoi de la munca din gospodărie, dar visul ei este să ajungă avocat.

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

Alexandra Crețu este elevă în clasa a IX-a A la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la profilul turism și alimentație publică, și face naveta de la Bălușești, cale de 30 de kilometri. Drumul îi mănîncă, în fiecare zi, cîteva ore bune, pe care alți colegi ai ei le folosesc ca să învețe sau ca să se odihnească. Alexandra provine dintr-o familie cu trei copii, în care nici unul dintre părinți nu au un loc de muncă, și nu îi este rușine să spună că știe ce înseamnă să dai cu sapa sub soarele arzător sau să dai de mîncare la animale. Visează să ajungă studentă la Facultatea de Drept, să fie avocată, deși în sufletul ei recunoaște că părinților le-ar fi aproape imposibil să o susțină financiar.

Pînă să ajungă la facultate, Alexandra s-a impus la liceu, fiind apreciată atît de profesori, cît și de colegi. A terminat primul semestru din clasa a IX-a cu media 9,10, dar nu o recomandă doar rezultatele la învățătură. „Alexandra este un copil pe care cel mai bine l-aș caracteriza ca fiind un copil responsabil. Este sociabilă și cu deschidere față de problemele altora, care reușește să-și impună, cu argumente, propriile puncte de vedere, cîștigîndu-și un loc binemeritat în ierarhia clasei, dar, mai ales, respectul celor din jur„, a spus diriginta Alexandrei, profesoara Carmen Grădinaru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!