HomeRural

Moștenirea grea a noului primar al comunei Dulcești

Noua conducere a administrației publice de la Dulcești a preluat o moștenire grea de la fosta administrație. Proiecte nedepuse la timp pentru finanțare și întreruperea lucrărilor de construcție la grădiniță sînt doar cîteva probleme pentru care noul primar al comunei, Mihai Michiu (foto), încearcă să le găsească o soluție.

 

Proiectul care previne alunecările de teren, în sertarul primarului

 

Doar seceta prelungită din acest an a făcut ca malurile rîului Moldova, în dreptul localității Corhana din comuna Dulcești, să nu o ia din nou la vale.
Fosta administrație a întocmit un proiect care trebuia depus la Ministerul Mediului pentru finanțare. Acest proiect prevedea împădurirea unei suprafațe de trei hectare din satul Corhana, predispusă la fenomenul de alunecare de teren. Proiectul nu a fost depus de fosta administrație și se află în primărie”, a declarat Mihai Michiu, primarul comunei Dulcești.La acest moment, proiectul trebuia să fie implementat, deoarece era cu un grad mare de urgență. „Nu putem face altceva decît să așteptăm momentul cînd se va deschide o nouă linie de finanțare. În cazul în care condițiile de finanțare nu vor mai fi aceleași cu cele din momentul în care s-a început întocmirea proiectului, atunci vom pierde din nou un timp prețios pentru a reface sau completa documentația proiectului„, a spus primarul Michiu Michiu.

Una dintre promisiunile fostei administrații a fost construirea unei biserici pentru comunitatea de ortodocși din satul Corhana. „La fiecare campanie electorală se promitea construcția de biserici. Nu am putut face electoratului o astfel de promisiune, deoarece nu se justifică acest proiect. Satul Corhana are 400 de locuitori, dintre care aproape 100 sînt de religie ortodoxă. Ca urmare, oamenii nu pot susține financiar construcția unei biserici și nici nu dispun de o situație materială care să le permită acest lucru„, a spus primarul comunei Dulcești.

 

Construcția grădiniței din Dulcești, un proiect „încîlcit”

 

Grădinița veche din Dulcești

Grădinița veche din Dulcești

Un alt proiect început de fosta administrație rămîne, cel puțin pentru moment, fără rezolvare. „La construcția noii grădinițe din satul Dulcești au lucrat vreo trei societăți, situație care contravine procedurii licitației. Documentele par a fi în regulă, dar de la acte la fapte e o distanță pe care voi încerca să o micșorez pentru a înțelege ce s-a întîmplat cu adevărat. Singurul lucru cert este că aceste societăți care s-au succedat pe șantier nu au avut un diriginte de lucrări, ceea ce îmi arată că este ceva necurat la mijloc„, a explicat Mihai Michiu.

Întîrzierea finalizării lucrărilor de construcție a grădiniței este privită cu îngrijorare de către autoritățile locale și din altă perspectivă. „Grădinița funcționează într-o clădire foarte veche. Tavanul este umflat de la ploi, iar dușumeaua mucegăită. Activitatea grădiniței nu mai poate continua și anul școlar viitor în aceleași condiții. Am vorbit cu directoarea școlii din Dulcești și a fost de acord ca orele să se desfășoare în schimburi. În felul acesta, evităm punerea vieții preșcolarilor în pericol„, a spus primarul.

Școala Dulcești

Școala Dulcești

O altă problemă a comunității este legată de transportul școlar.
Singurul microbuz școlar are doar 16 locuri și trebuie să transporte într-o zi 120 de copii la Școala Dulcești.
Satele comunei Dulcești nu sînt asfaltate. Singurul microbuz are un număr de locuri insuficient pentru a-i transporta la școală. Am făcut o adresă către Inspectoratul Școlar Județean pentru a se repartiza și comunei Dulcești încă un microbuz„, a mai spus primarul Mihai Michiu.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Moussa 12 ani ago

    Și pentru toate aceste nereguli, domnul ex-primar Foltea nu poate fi tras legal la răspundere? Ce veti face, dumneavoastră, domnule actual primar, ca hoții care au fost la conducerea comunei Dulcești să plătească?
    Ce credeți că ne incălzește cu ceva numai că faceți cunoscut prin presă? Presa iși face datoria ca să-și justifice banii și dl. Foltea rămâne cu banii comunei Dulcești, pe care i-a furat.
    Pentru asta face cineva inchisoare sau să i se confiște averea pentru recuperarea prejudiciului? Nu. Dumneavoastră va jucați de-a presa, presa se joacă de-a scrisul, Foltea rămâne cu banii și oamenii cu paguba. Asa că tot nimic nu veti face nici dumneavoastră. Vorba românului: ,,Câinii latră, caravana trece!,,