Mormintele din cimitir sunt inventariate

HomeSocial

Mormintele din cimitir sunt inventariate

 

 

Societatea Municipal Locato Serv, care administrează cimitirele din Roman, se digitalizează, în sensul că s-au demarat procedurile pentru realizarea unei baze de date a celor care dețin în concesiune locurile de veci, precum și a unei hărți care să reliefeze spațiile disponibile sau mormintele părăsite.

Primarul Lucian Micu spune că, în aproximativ o lună de la implementarea sistemului, se poate previziona și care este termenul până la care întreaga bază de date va fi actualizată.

„Prima dată vorbim despre o gestiune electronică a bazei de date, mai întâi vom informatiza toată baza de date. Ulterior, a doua etapă a proiectului se va referi la o cartografiere a mormintelor din cimitir, ceea ce va presupune o gestiune mult mai bună și un control mult mai clar asupra mormintelor care sunt abandonate, astfel încât toate aceste locuri abandonate și a căror concesiune nu s-a mai plătit de foarte mult timp să poată fi repuse în circulație. După o lună de activitate, vom veni cu un termen mai precis. Am angajat o persoană care să se ocupe strict de partea de introducere în baza de date a tuturor acestor evidențe. Este un program informatic care prelucrează aceste date, dar prima dată trebuie să creăm baza de date”, a precizat primarul Lucian Micu.

Societatea Municipal Locato Serv are în administrare nu doar Cimitirul Eternitatea, ci și pe cel din cartierul Bălcescu, acolo unde de fapt mai sunt locuri libere pentru concesionarea locurilor de veci.

Concesionarea unui loc de veci de 3 metri pătrați, pe 7 ani, costă 121 de lei fără TVA, în timp ce o concesiune pe 25 de ani costă 435 de lei fără TVA. Concesionarea unui loc de veci de 5 metri pătrați, pe 7 ani, costă 203 lei fără TVA, în timp ce dacă vorbim de o concesiune pe 25 de ani prețul este de 730 de lei, fără TVA.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0