Modificări în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Cum trebuie să se prezinte polițiștii

HomeActualitate

Modificări în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Cum trebuie să se prezinte polițiștii

 

De la finalul lunii ianuarie 2020, poliţiştii vor acţiona conform modificărilor legislative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, după ce, la data de 28 octombrie 2019, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Reprezentanții IP Neamț precizează că, în conformitate cu modificările legislative în domeniul ordinii și siguranței publice, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, astfel:
– dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unității de poliție din care face parte;
– dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.

Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: ,,Poliția!”

Aceste reglementări intră în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie 2020, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0