Modificări de circulație în zona Pieței Mari, la intersecția străzilor Aprodu Arbore și Sucedava

HomeSocial

Modificări de circulație în zona Pieței Mari, la intersecția străzilor Aprodu Arbore și Sucedava

 

 

Șoferii care circulă în zona Pieței Mari vor avea mai puțin de așteptat la semafor, după măsurile luate de la începutul acestui an de Primăria Municipiului Roman. Anunțul a fost făcut luni, 8 ianuarie, de primarul Lucian Micu, acesta afirmând că speră ca măsura să ducă la îmbunătățirea circulației de la ieșirea de pe strada Aprodu Arbore spre strada Sucedava.

„Acolo există o obligativitate de a vira la dreapta, însă timpul de așteptare la semafor era destul de mare. Împreună cu colegii din Primărie, am identificat soluția retemporizării semaforului, în sensul în care de la patru timpi l-am redus la trei timpi și am mai dat timp suplimentar celor care virează la dreapta dinspre Aprodu Arbore, în sensul că vor putea face acest lucru și atunci când cei de pe Sucedava, care vin dinspre Casa Afacerilor, virează la stânga”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Edilul a mai precizat că se caută soluții și pentru îmbunătățirea circulației într-o altă zonă aglomerată a orașului, de la hotel, de la intersecțiile dintre strada Cuza Vodă și bulevardul Roman Mușat, respectiv strada Alexandru cel Bun și bulevardul Roman Mușat. „Acolo este într-adevăr o problemă, pe Cuza Vodă se așteaptă destul de mult. Vom încerca să găsim o soluție în zonă, însă va trebuie să o mai analizăm, fiind oarecum atipică acea intersecție și neexistând o linearitate cu strada Alexandru cel Bun. Dacă vom identifica o soluție împreună cu cei de la Poliția națională, cu siguranță o vom implementa. Sensul giratoriu ar fi impropriu, tot din cauză că nu există o linearitate cu strada Alexandru cel Bun”, a mai precizat primarul.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0