HomeSocialSanatate

Modernizări la secţia de Pediatrie

Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman are acum bucătăria dietetică şi spălătoria complet renovate.

Bucătăria dietetică şi spălătoria secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au fost complet modernizate, din fondurile proprii ale spitalului. „Au fost definitivate renovarea bucătăriei dietetice şi a spălătoriei. Au fost două puncte la care eu am ţinut foarte mult, poate şi pentru că sunt femeie şi am înţeles exact doleanţele celor de acolo. Erau două spaţii care nu corespundeau nici din punct de vedere estetic, nici funcţional. Au fost modernizate circuitele, s-a achiziţionat o maşină de spălat profesională, iar acum se lucrează în condiţii maxime de igienă”, a spus medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

În 2013 au fost realizate şi alte modernizări la secţia de Pediatrie. La parter s-au schimbat geamurile şi uşile, care au fost înlocuite cu unele de tip termopan, s-a zugrăvit, s-au schimbat linoleumul, mobila, lenjeria de pat şi toată vesela, iar mobilierul din sala de mese a fost complet recondiţionat, cu sprijinul unui ONG. Din punct de vedere al aparaturii, secţia a fost dotată cu un pulsoximetru, un aspirator profesionist şi un balon de resuscitare pentru sugari.

„Cu toate acestea, mai sunt necesare şi alte lucrări. Trebuie renovate sala de mese, precum şi unele saloane. De asemenea, ar mai fi necesară şi o cameră de joacă pentru copii, la primul etaj al clădirii, însă nu ca prioritate numărul unu”, a mai spus directorul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0