Prima paginăActualitateRoman

Minor reținut pentru tâlhărie

Dimensiune text

Poliţiştii romaşcani au reţinut marţi, 17 noiembrie, un tânăr de 16 ani, bănuit de tâlhărie. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la data de 9 noiembrie, în jurul orei 22.00, în timp ce persoana vătămată se afla în parcul municipal, a fost acostată de tânărul de 16 ani, care i-a smuls telefonul din mână, iar în momentul în care victima a solicitat înapoierea telefonului, acesta a lovit-o cu pumnul în zona feţei, după care a fugit cu bunul sustras. Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, un minor de 13 ani.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a prezentat persoana instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă, precum tâlhăria, poliţiştii nemţeni vă recomandă: nu vă afişaţi în mod ostentativ cu bunurile de valoare asupra dumneavoastră, nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi; evitaţi transportarea unor sume mari de bani, dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare.

Dacă sunteţi victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi semnalmentele agresorilor, poreclele sau apelativele folosite de către aceştia. Memoraţi numele, accentul sau dialectul folosit în vorbire. Daca aţi zgâriat agresorul cu unghiile, conservaţi depozitul subunghial până la prelevarea din laboratorul criminalistic. Aceste urme pot oferi multe detalii despre agresor. Luaţi-vă măsuri de precauţie, mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceţi prin locuri neiluminate. Nu daţi curs deplasărilor şi invitaţiilor provenite de la cunoştinţe ocazionale. Când aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de urgenţă Poliţia. Nu lăsaţi să treacă timp de la comiterea faptei. Timpul scurs de la săvârşirea faptei, dacă este îndelungat, ajută infractorul să-şi şteargă urmele, în concluzie îngreunează activităţile de identificare a făptuitorului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0