Prima paginăPolitica

Ministrul Transporturilor: „Până la sfârșitul anului, peste 90% din drumurile naționale din județul Neamț vor fi reabilitate”

Ministrul Transporturilor: „Până la sfârșitul anului, peste 90% din drumurile naționale din județul Neamț vor fi reabilitate”

Dimensiune text

 

Luni, 16 septembrie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită de lucru în județul Neamț, unde, alături de Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamț, de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Florin Scarlat, și de directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, a verificat modul în care se derulează lucrările de reabilitare a drumurilor naţionale de pe teritoriul judeţului Neamţ.

Oficialii au inspectat drumul naţional Piatra Neamţ – Bicaz, apoi drumul naţional Bicaz – Poiana Largului, aflat în reabilitare, după care s-au deplasat pe drumul naţional dintre Castelul de Apă şi localitatea Moţca, de la graniţa cu judeţul Suceava, a cărui reabilitare a început luni.

„Eforturile noastre comune încep să își producă efectele: drumul expres Piatra Neamţ – Bacău este în linie dreaptă. La acest proiect a fost terminată evaluarea tehnică şi financiară, iar în câteva zile vom avea raportul. Mai avem de aşteptat 10 zile lucrătoare pentru a vedea dacă sunt contestaţii şi, dacă nu sunt, la începutul lunii octombrie vom putea semna contractul. Primele date preliminare ne arată faptul că obiectivul poate fi construit și în regim de autostradă, nu doar drum expres. Așteptăm soluția cea mai bună pentru acest obiectiv și pentru români. Aceste lucruri nu sunt singurele pe care le-am propus și realizat pentru nemțeni: până la sfârșitul anului, datorită bugetului generos, alocat de către Guvern pentru investițiile în infrastructură, peste 90% din drumurile naționale din județ vor fi reabilitate de către CNAIR”, a transmis ministrul Răzvan Cuc.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0