Ministrul Natalia-Elena Intotero, în vizită la tabăra ARC din județul Neamț

HomeCultural

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în vizită la tabăra ARC din județul Neamț

 

Peste 140 de copii și tineri români și de etnie română din cadrul taberei ARC de la Oglinzi, județul Neamț, au primit joi, 25 iulie, vizita ministrului Românilor de pretutindeni, Natalia Elena Intotero. La eveniment au mai participat prefectul județului Neamt, Daniela Soroceanu, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, rectorul Universității „Bucovina” din Suceava, Valentin Popa, și reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț.

„Ministrul și-a petrecut ziua alături de participanții la tabără, în atelierele de geografie, sport, limba româna, muzica și creație, intrând în dialog cu cei mici, dar și cu însoțitorii și cu voluntarii dedicați care fac posibilă reușita programului de tabere ARC. Fie că provin din Republica Moldova, Ucraina sau Grecia, copiii și tinerii i-au spus ministrului ce înseamnă România pentru ei și au vorbit despre importanța de a fi român și de a arăta aceasta oriunde în lume”, au precizat reprezentanții ministerului.

La finalul vizitei, copiii au pregătit un scurt moment artistic care a inclus recitare de poezii românești, dar și cântece și dansuri populare românești.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0