Ministrul Dezvoltării a aprobat o finanțare de peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Școlii „Costache Negri” și a străzilor din cartierul Petru Rareș

HomeSocial

Ministrul Dezvoltării a aprobat o finanțare de peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Școlii „Costache Negri” și a străzilor din cartierul Petru Rareș

Miercuri, 23 martie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că ministrul Cseke Attila a semnat 19 contracte de finanțare, în valoare totală de 63.097.467,31 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Minister. Dintre acestea, nouă proiecte vizează creșterea eficienței energetice, modernizarea infrastructurii sociale, educaționale și rutiere, iar zece proiecte au ca obiective dezvoltarea activităților și achiziția de echipamente și utilaje performante, în vederea creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii.

Unul dintre proiectele care au primit finanțare a fost depus de Primăria municipiului Roman, pentru un proiect integrat de construire şi dotare a corpului B şi a sălii de sport la Şcoala „Costache Negri” (fosta Școală nr. 2) şi de reabilitare şi modernizare a drumurilor publice în cartierul Petru Rareş, proiect care va beneficia de 22.790.383,82 lei.

Proiectul presupune construirea unui corp nou de clădire pentru Şcoala „Costache Negri” – Corpul B, precum şi dotarea acestuia, alături de construirea unei săli de sport pe terenul aferent acestei şcoli. Obiectivele proiectului sunt de amenajare a unui corp de școală cu spaţii de învăţământ pentru minim 270 de copii, cu nouă clase şi trei laboratoare, dar și un spaţiu adecvat pentru biblioteca şcolii, a unei săli de sport şcolare, dimensionată şi dotată pentru terenul de baschet şi terenurile subordonate ca dimensiuni şi cu anexele specifice, un teren de sport, o centrală termică, precum și rețelele și amenajările aferente.

Totodată, în cadrul acestui proiect se vor reabilita şi moderniza drumurile publice din cartierul Petru Rareş, adiacente școlii – strada Nicolae Bălcescu, strada Avram Iancu, Fundătura Crișan, strada I.L. Caragiale, strada Izvor, strada Bucovinei, strada Miron Costin și strada Sucedava, avându-se în vedere creșterea gradului de siguranță a traficului, diminuarea gradului de poluare, asigurarea captării și evacuării apelor pluviale, dar și asigurarea condițiilor pentru traficul pietonal.

Primăria Roman va contribui în cadrul acestui proiect cu partea sa de cofinanțare de 2%, plus cheltuieli neeligibile în cadrul proiectului, în sumă totală de circa 3,3 milioane de lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0