Prima paginăSocial

Ministrul Boloș afirmă că proiectele cu fonduri europene ale Romanului intră la finanțare

Ministrul Boloș afirmă că proiectele cu fonduri europene ale Romanului intră la finanțare

Dimensiune text

 

Luni, 10 februarie, la București, primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a participat la ședința Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), din care municipiul nostru face parte, ședință la care a fost prezent și Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Conform afirmațiilor primarului Lucian Micu, cele opt proiecte restante pentru municipiul Roman așteaptă finanțarea europeană au intrat în evaluare, iar ministrul Boloș a anunțat că, în perioada următoare, se vor semna contractele de finanțare. De asemenea, cei prezenți au fost informați că autoritățile publice locale vor fi incluse, în calitate de beneficiari, în cadrul Programului de Asistență Tehnică pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanțării din fonduri externe nerambursabile, pentru perioada de programare 2021 – 2027.

„Dat fiind faptul că noi întâmpinăm tot felul de probleme în implementarea proiectelor cu finanțare europeană, ministrul Marcel Boloș a menționat că va face demersurile necesare pentru ca Autoritatea de Management POR să delege contractarea proiectelor din actual exercițiu financiar către ADR-uri, pentru simplificarea procedurii de semnare a contractelor de finanțare. De asemenea, este important să existe o consultare permanentă a autorităților publice pentru definirea următoarelor programe operaționale și a ghidurilor de finanțare. Fondurile europene trebuie să se aloce în conformitate cu nevoile comunităților, iar procedurile să fie simplificate, deoarece, de la semnarea unui contract și până la rezultate trec, uneori, și mai bine de patru ani, iar eu îmi doresc o dezvoltare a orașului într-un ritm cât mai rapid”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0