Ministerul Educației și Cercetării a solicitat școlilor limitarea manifestărilor colective cu elevii

HomeSocial

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat școlilor limitarea manifestărilor colective cu elevii

 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis luni, 24 februarie, către inspectoratele școlare județene, faptul că, având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, că solicită să se transmită unităților de învățământ mai multe măsuri, informează un comunicat al MEC.

Astfel, MEC a solicitat limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei sau persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical sau adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

MEC a mai solicitat limitarea la maximum sau chiar suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare – simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național – și a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul sau incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

În același context epidemiologic, în ceea ce privește instituțiile de învățământ superior, MEC a precizat că universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale, iar în situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa direcția de sănătate publică, mai precizează reprezentanții MEC.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0