Home

Militarii sportivi au pus stăpînire pe Dealul Mărului

În pădurile de la Dealul Mărului au început întrecerile campionatului național de orientare, etapa pe divizie, organizate de Garnizoana Roman și la startul cărora s-au aliniat loturi aparținînd de unități din garnizoanele Buzău, Iași, Botoșani, Bacău, Focșani, Brăila, Bîrlad, Huși, Constanța, Medgidia și, bineînțeles, Roman.

 

 

Miercuri, 3 octombrie, au avut loc festivitatea de deschidere, organizarea și stabilirea traseelor, precum și proba de ștafetă a unei competiții intrată în tradiție și găzduită, în ultimii zece ani, la Roman.

Proba de ștafetă este cea mai solicitantă și, totodată, cea mai importantă. Echipele, formate din cinci militari, trebuie să parcurgă un traseu dificil, pe o lungime de 5 kilometri, pe teren împădurit, diferența urmînd a fi făcută de condiția fizică și experiența concurenților. «Orientarea este viața mea» sînt vorbele caporalului Marcelin Giurgică, component al lotului romașcan și care se consideră un om împlinit din punct de vedere profesional, fiind un model în privința efortului fizic. O demonstrează și «colțul învingătorului», din locuința proprie, acoperit de diplome, medalii și cupe. Are și experiență. La zece ani era la Clubul Sportiv de Orientare din Roman„, a spus maiorul Iulian Gafton.

Sperăm ca aceste întreceri să depășească așteptările concurenților în ceea ce privește calitatea și să devină un reper în calendarul competițional militar„, a afirmat plutonierul major Ionel Bonciu, organizatorul tehnic al competiției.

Joi, 4 octombrie, vor avea loc probele individuale, o zi mai tîrziu fiind programate festivitatea de premiere, cu intonarea imnului Consiliului Internațional al Sportului Militar, precum și defilarea loturilor participante.

Comentarii

WORDPRESS: 0