HomeRoman

Milioane de lei pentru săraci, din bugetul local

Consilierii locali i-au solicitat primarului Laurențiu Dan Leoreanu, în cadrul ședinței de săptămîna trecută, o informare privind sumele cheltuite de administrația locală în acest an pentru acordarea tichetelor sociale de care beneficiază persoanele cu handicap și romașcanii care au pensii mai mici de 700 de lei.

 

În acest an, pentru acordarea tichetelor sociale se vor cheltui, în total, aproape 1,1 milioane de lei. În opinia edilului, sumele cheltuite din bugetul local pentru protecția socială a romașcanilor vor trebui ajustate, începînd de anul viitor.

În perioada aprilie – mai s-au înregistrat 3.800 de beneficiari, cheltuindu-se 228.000 de lei pentru tichete sociale, iar în lunile iunie – iulie s-au înregistrat 4.000 de beneficiari, cheltuindu-se 240.000 de lei. Aceeași sumă s-a cheltuit pentru tichetele aferente lunilor august – septembrie, iar pentru perioada octombrie – decembrie estimăm un număr total de 4.200 de beneficiari, deci cheltuieli de 378.000 de lei pentru tichetele aferente celor trei luni. În total, sînt 1.086.000 de lei ce vor fi utilizați numai pentru această măsură de protecție socială. În total, în acest an cheltuim aproape trei milioane de lei pentru protecția socială a romașcanilor, dintr-un buget local cu fonduri proprii ce însumează 17 milioane de lei. Alte 1,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru funcționarea cantinei sociale, a centrului de zi pentru copii și a azilului de bătrîni. De anul viitor, trebuie să utilizăm într-un mod mai judicios aceste sume, astfel încît să ne permitem și continuarea investițiilor din municipiu, pentru dezvoltarea lui și a firmelor din comunitatea romașcană„, a declarat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0