Mii de litri de substanțe periculoase confiscate

Polițiștii din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au inițiat și coordonat, în perioada 5 – 30 martie, o acțiune pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

 

 

Acțiunea a avut drept scop verificarea stării de legalitate în acest domeniu, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici.
Obiectivele avute în vedere la declanșarea acțiunii au vizat, în principal, prevenirea și combaterea faptelor infracționale prevăzute de legislația în domeniu, prevenirea producerii unor evenimente negative, ce pot aduce atingere mediului înconjurător și sănătății populației și optimizarea activității de prevenire, combatere și investigare a infracțiunilor în domeniu.

  [sam id=”3″ codes=”true”]
În județul Neamț au fost efectuate verificări și controale la 12 agenți economici care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și deșeuri chimice periculoase. În total, în zece județe din țară au fost efectuate verificări, la 147 de agenți economici. În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii, au fost constatate 23 infracțiuni privind protecția mediului și 11 privind regimul substanțelor periculoase. Totodată, au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 98.000 de lei, pentru alte nereguli constatate.
Ca urmare a acestei acțiuni au fost indisponibilizate în vederea confiscării 4.200 litri substanțe chimice periculoase, 3,76 kilograme de mercur și au fost identificate și repuse în circuitul legal aproximativ 185 litri și 175.714 kilograme de deșeuri periculoase.


COMENTARII

WORDPRESS: 0