Prima paginăRoman

Mii de lei în plus pe cardul țevarilor

Dimensiune text

După trei ani de procese dintre Sindicatul Liber Petrotub și societatea ArcelorMittal, pentru nerespectarea coeficienților de ierarhizare, angajații vor primi între 4.000 și 12.000 de lei ca salarii restante. Vineri, conducerea societății a propus salariaților acordarea unei prime tranșe, de 50%, din sumele datorate acestora.

 

Pe data de 28 mai 2007, Sindicatul Liber Petrotub a chemat în instanță societatea ArcelorMittal pentru că angajatorul nu respectase aplicarea coeficienților de ierarhizare prevăzuți în contractul colectiv de muncă. După trei ani în care salariile țevarilor au crescut doar în funcție de salariul minim pe economie, fără aplicarea coeficienților de ierarhizare, instanța a stabilit, prin hotărîre definitivă și executorie, ca ArcelorMittal să le vireze în conturi angajaților bani grei, reprezentînd drepturile salariale restante pe ultimii trei ani, rezultate din aplicarea acestor coeficienți.

Vineri, conducerea fabricii de țevi a invitat salariații să completeze cereri pentru a primi în conturi 50% din sumele ce le sînt datorate de angajator. Banii vor ajunge în conturile angajaților în cel mult două zile.
După o serie de întîlniri cu reprezentanții conducerii societății, referitor la procesele pe tema coeficienților de ierarhizare pe care le-am cîștigat în instanță, obținînd o hotărîre definitivă și executorie de drept, angajatorul a propus vineri salariaților să completeze o cerere prin care să solicite 50% din sumele rezultate prin aplicarea retroactivă, pe timp de trei ani, a acestor coeficienți. În termen de două zile, cei care vor completa o astfel de cerere vor primi banii în contul de card, urmînd ca diferența de 50% să le fie virată după ce hotărîrea instanței devine irevocabilă. Deocamdată, angajatorul a înaintat recurs la Curtea de Apel Bacău în cazul acestei hotărîri definitive și executorii„, a explicat liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu.

Condiția angajatorului este aceea ca salariații să nu întreprindă demersuri pentru executarea silită a ArcelorMittal, astfel încît să evite blocarea conturilor societății, dar și cheltuielile suplimentare cu alte procese. Solicitarea a fost transmisă după ce unii dintre salariați au apelat la serviciile unor executori judecătorești pentru a-și primi sumele cîștigate în instanță. Salariații fabricii de țevi din Roman au de primit sume cuprinse între 4.000 și 12.000 de lei. Jumătate din sumele datorate de angajator vor ajunge în conturile salariaților săptămîna viitoare, dacă aceștia vor completa cereri în acest scop.

COMENTARII

WORDPRESS: 0