Prima paginăNeamt

Mii de instalații de gaz defecte

Dimensiune text

Aproape 5.000 de instalații de gaz neconforme au fost sigilate în județul Neamț. Consumatorul are obligația ca, o dată la doi ani, să solicite specialiști pentru verificarea instalației, iar o dată la zece ani să facă revizia.

 

 

Peste 4.900 de instalații de utilizare a gazelor naturale au fost sigilate în aria de activitate a E.ON Gaz Distribuție în județul Neamț, în primele nouă luni ale anului curent, pentru neconformități la instalațiile interioare care prezentau riscuri în exploatare. Funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor interioare de gaz poate fi afectată de uzura acestora. Astfel, apariția unor fisuri, deteriorarea îmbinărilor și distrugerea în timp a etanșeității instalațiilor de gaz pot favoriza acumulări de gaze care duc la incidente cu urmări deosebit de grave.

În cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, încheiat în luna septembrie, E.ON România și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) readuc în atenția consumatorilor de gaze naturale obligația pe care aceștia o au de a efectua verificările și reviziile periodice la instalațiile de gaz, aceste operațiuni fiind esențiale pentru prevenirea producerii unor evenimente care se pot solda, uneori, cu pierderi irecuperabile.

Este responsabilitatea fiecărui consumator de gaze naturale să apeleze la serviciile firmelor specializate în domeniu pentru efectuarea verificării instalațiilor de gaz – o dată la doi ani, și reviziei acestora – o dată la zece ani, operațiuni care sînt obligatorii, conform prevederilor legale. Totodată, consumatorii de gaze naturale trebuie să întrețină instalațiile interioare de gaze naturale și să respecte normele de utilizare ale acestora pentru funcționarea în condiții de siguranță.

Dacă în urma verificărilor și reviziilor sînt depistate neconformități, acestea trebuie remediate cît mai repede posibil de către proprietarii instalațiilor de gaz, exclusiv prin intermediul firmelor autorizate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Andrei 9 ani

  Asa este politica distrigaz. Daca vine si da cu spuma peste teava imi scoate din buzunar cat as da pentru gaz pe o luna de zile. Multumim mult partidului conducator!

 • Ics 9 ani

  A, da, distrigaz – competenta suprema.
  Mai nou, pentru cei ce monteaza centrale, exista obligatia de-a face o gaura „de aerisire” spre exterior. Gaura se face in partea de jos a incaperii.
  Logica spune ca rolul este pur decorativ – in conditiile in care centralele moderne folosesc pentru ardere aerul tras din exterior prin cosul dublu. Nu foloseste nici la evacuarea unor scapari accidentale de gaz – pentru ca metanul are densitate scazuta, deci se aduna in partea superioara……
  De ce esti obligat sa gauresti aiurea peretii? Nu stie nimeni sa raspunda. ” Asa trebuie”.