Prima paginăSocial

Miercuri și joi, cod portocaliu de ninsoare și viscol

Miercuri și joi, cod portocaliu de ninsoare și viscol

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare de tip cod portocaliu și cod galben vizând precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului și viscol, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, pentru intervalul miercuri, 17 ianuarie, ora 14 – joi, 18 ianuarie, ora 22.

Atenționare cod galben: De miercuri, 17 ianuarie, ora 14, până joi, 18 ianuarie, ora 22, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17 spre 18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17 spre 18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp și izolat 30 – 35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50 – 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70 – 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Avertizare cod portocaliu: De miercuri, 17 ianuarie, ora 18, până joi, 18 ianuarie, ora 20, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80 – 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 metri.

Avertizare cod portocaliu: Joi, 18 ianuarie, de la 1 la ora 17, în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 km/h și temporar va ninge viscolit.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ulisesmenarul 3 ani

    O zapada avem si noi si nu stim sa profitam de ea ! Alta nu mai pupam anul acesta.
    Toti trebuie sa profitam de ea. De pilda Politia Locala. Sute de firme nu au dezapezit si curatat spatiile din fata sediilor. Pai sho pe ei frati politisti ! E rost de bani acum ca USR a promis ca nu se vor majora taxele locale. Este un moment extraordinar. Doar stiti ca in aceste momente zapada nu dispare…ea doar se muta de colo-colo. Eu o dau la tine tu o dai la mine. Eu o dau in drum , impingatorul cu lama mi-o zvarla iar in trotuar pana-n usa pravaliei…Deci…e rost de cascaval la bugetul subtiat de salariile babane. Agentu economic nici nu mai are timp de clienti . El sta cu un ochi la lopata si cu celalalt la pixul agentului „80-60-90” ! Nici nu are cum altfel . Amenda e cat profitul pe doua luni .
    Asa ca , dragi politisti locali hai la lupta ! Cu pixu inainte : mars !