Prima paginăActualitateRoman

Microhidrocentrala se află în afara oricărui pericol

Dimensiune text

Apele crescute ale râului Moldova au distrus o parte din digul special construit lângă microhidrocentrală. Digul va fi reconstruit, iar lucrările vor respecta data limită de finalizare.

Ploile abundente căzute săptămâna trecută au făcut ca apele râului Moldova să crească îngrijorător şi să provoace anumite pagube. Preventiv, în zona Podului de Fier au fost aşezati saci cu nisip, pentru a împiedica apa să pătrundă pe drumul pe care a fost deviat traficul pe perioada cât se fac lucrări la artera ocolitoare Vest.

Acum, nivelul apei a scăzut, însă apa a săpat în malul de lângă microhidrocentrală, în zona punţii pietonale care leagă oraşul de localitatea Cotu Vameş, şi a distrus o parte din digul de protecţie special construit lângă această construcţie. „Digul a cedat din cauza aplicării unor soluţii nepotrivite. A avut loc, luni dimineaţa, o şedinţă la care au participat proiectantul microhidrocentralei, constructorul acesteia, precum şi reprezentanţi ai Apelor Române, în urma căreia s-a decis întărirea acelui prag şi protejarea digului. Partea centrală a construcţiei, acolo unde se află turbinele, nu a fost afectată şi nu avem motive să ne facem griji. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută nu va duce la amânarea datei de finalizare a microhidrocentralei, care a fost stabilită pentru luna iunie a acestui an”, a precizat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0