Prima paginăActualitateRoman

Microhidrocentrala de pe Moldova livrează energie

Dimensiune text

La microhidrocentrala de pe râul Moldova, testele de funcţionare au început cu dreptul. Energia electrică produsă de microhidrocentrală a ajuns în reţeaua electrică gestionată de E.ON. „Noi deja livrăm energie în sistem. Mai facem teste încă două săptămâni, apoi vom putea considera investiţia finalizată”, a afirmat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman.

Construcţia microhidrocentralei a început pe data de 28 mai 2012. Constructorul, SC Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, ar fi trebuit să termine obiectivul în luna mai 2014, dar perioada iniţială a fost prelungită. Până acum, singura problemă care a apărut la această investiţie a fost distrugera digului din cauza debitului crescut al Moldovei, dig care a fost refăcut şi consolidat.

Valoarea contractului pentru realizarea microhidrocentralei este de 22.210.674,52 lei, iar cei mai mulţi bani provin din fonduri europene. Toată lucrarea implică un volum de 6.300 de metri cubi de beton şi 280 de tone de oţel-beton. Reprezentanţii administraţiei locale au estimat că se va face o economie de aproximativ 300.000 de lei anual, la bugetul local, datorită energiei electrice produse de microhidrocentrală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0