Prima paginăSport

Micii sportivi s-au întrecut în cadrul Cupei Unirii la oină

Micii sportivi s-au întrecut în cadrul Cupei Unirii la oină

Dimensiune text

 

Marți, 24 ianuarie, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman a avut loc Cupa Unirii la oină 2017 – băieți. Au participat echipele: Biruința Gherăești, Cutezătorii Gherăești, LPS Roman, Școala „Mihai Eminescu” Roman și Școala Pildești.

În urma disputării celor zece meciuri, destul de echilibrate, clasamentul final a arătat astfel: locul I – Cutezătorii Gherăești (antrenor – profesor Sebastian Blaj), locul II – LPS Roman (profesor Marcel Arcana), locul III – Biruința Gherăești (profesor Mihai Blaj), mențiuni – Școala Pildești (profesor Veronica Magdici) și Școala „Mihai Eminescu” Roman (profesor Florina Grăjdeanu). Cel mai eficace jucător a fost desemnat Anton Gabriel. La reușita acestei frumoase competiții au contribuit și tinerii arbitri, multipli campioni naționali: Mihai Mătălică, Emanuel Blaj și Cosmin Roca, legitimați la Biruința Gherăești.

„Am putut vedea că toți elevii participanți cunosc regulile sportului nostru național, oina, care este un joc dinamic și spectaculos, îndrăgit de copii și de profesori. Competiția s-a bucurat de un succes deplin, s-a cântat și dansat Hora Unirii după festivitatea de deschidere, arătând, în final, că toți participanții s-au unit cu oina, acest frumos sport care este practicat de foarte mulți copii din școlile din județul  Neamț. Surpriza competiției a fost echipa LPS Roman, care a reușit să învingă Biruința Gherăești în meciul direct, clasându-se pe locul al doilea, după Cutezătorii din Gherăești. Această echipă a avut în lot mulți elevi de la Școala Buruienești, dornici să învețe din tainele acestui sport de la fostul jucător de oină Cristian Bereșoaie”, a afirmat profesorul Mihai Blaj.

Următoarea competiție în care vor fi angrenați micii sportivi este Cupa Mărțișor, ce se va desfășura sâmbătă, 4 martie.

oina Cupa Unirii 2017

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0