Prima paginăSanatate

Micii cu salmonella sunt buni de mâncat

Dimensiune text

Medicii veterinari dau asigurări că micii din carne de pasăre depistați cu salmonella la sfârșitul săptămânii trecute nu sunt periculoși pentru sănătatea consumatorilor.

 

 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat ancheta începută  după ce, la supermarketul Kaufland din Prahova, s-a depistat carne de mici contaminată cu Salmonella, livrată de un producător din Neamț. „Autoritatea a finalizat alerta declanșată în data de 30 mai, privind contaminarea cu salmonella a micilor din carne de pasăre, iar analizele realizate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică au arătat că serotipurile de salmonella depistate nu sunt patogene și nu prezintă risc pentru sănătatea umană”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

La începutul acestei săptămâni, inspectorii sanitar-veterinari au reținut 205 kilograme de carne de mici suspectă de contaminare cu salmonella în depozite din județul Prahova. Carnea provenea de la o unitate de procesare din județul Neamț. La depozitul din Prahova au ajuns, pe 29 aprilie 2013, 840 de kilograme de carne pentru mititei. Până la începerea anchetei, aproximativ 635 de kilograme fuseseră deja livrate în 23 de județe.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0