Prima paginăNeamt

Mici contaminați cu salmonella

Dimensiune text

Autoritățile sanitare veterinare din Neamț au intrat în alertă după ce sute de caserole de mici dintr-un supermarket din Prahova au fost retrase de la comercializare.

 

 

Săptămâna trecută, două sute de caserole cu mici au fost retrase de către Direcția Sanitar Veterinare Prahova din depozitul unui supermarket din Ploiești după ce s-a stabilit că erau infectați cu salmonella, precizându-se că din acel depozit fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de județe. În urma unui control intern, făcut la un supermarket din Ploiești, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici în greutate de un kilogram, care a fost analizată dn punct de vedere microbiologic, depistându-se salmonella.
În urma analizelor, 200 de caserole cu mici au fost retrase din depozitul respectiv, după ce s-a constatat că micii erau infestați cu salmonella. Alte 640 de caserole cu mici, în greutate de câte un kilogram, fuseseră distribuite din acel depozit în magazine din 24 de județe, producătorul fiind din județul Neamț.
„Luni, 10 iunie, am primit o alertă rapidă referitoare la sortimentul de mici din carne de pasăre „Delicia”, care ar fi fost comercializat și în două supermarketuri din județul nostru. Din câte ni s-a spus, carnea a fost contaminată cu salmonella. Am prelevat și noi probe de la respectivul sortiment de mici și am trimis probleme pentru analiză la București, iar rezultatele sunt așteptate în zilele următoare”, a precizat doctorul Constantin Lipan, director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nenea Lipan! Matale ce probleme ai dat spre rezolvare? Clasa I, a II-a sau a VIII-a? Pai cum, ca zici ca „Am prelevat și noi probe de la respectivul sortiment de mici și am trimis probleme pentru analiză la București, iar rezultatele sunt așteptate în zilele următoare”. Adica doi mici cu salmonela+un reporter somnoros+corector neatent+supervizor ca si inexistent+webmaster+editor si redactor sef = materialul de fata. La ce salon sa va aduc micii cu salmonela?