Medicul Iulia Bora a câștigat concursul pentru funcția de director medical al Spitalului Roman

HomeSanatate

Medicul Iulia Bora a câștigat concursul pentru funcția de director medical al Spitalului Roman

La Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost organizat, în această perioadă, concursul pentru ocuparea funcției de director medical al unității sanitare. Funcția devenise vacantă la începutul acestui an, după ce fostul director medical, medicul Oana Onu – care a ocupat această funcție din septembrie 2013 – a solicitat conducerii spitalului, la începutul lunii ianuarie, încetarea contractului de administrare încheiat pe perioadă determinată, prin acordul părților, în vederea începerii unor alte proiecte profesionale și personale.

Din luna februarie, funcția a fost ocupată în regim de interimat de medicul Iulia Bora, anterior șeful Compartimentului de Îngrijiri Paliative din cadrul unității medicale. Medicul Iulia Bora a fost și singurul candidat înscris pentru concursul în vederea ocupării funcției de director medical, organizat de Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Rezultatul final al concursului a fost anunțat de reprezentanții unității medicale luni, 2 august: medicul Iulia Bora a fost admisă după ce a obținut: 97,50 la proba scrisă, 92,50 la proiectul de specialitate și 94,80 la interviul de selecție. În calitate de director medical, cu un mandat de trei ani obținut în urma concursului, medicul Iulia Bora va face echipă la conducerea unității medicale cu managerul Maria Andrici, cu directorul financiar-contabil Magda Rus și cu directorul de îngrijiri Elena Chirilă.

Medicul Iulia Bora s-a născut la Roman, locuind ulterior în Bacău. A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „George Bacovia” (actualul Colegiu „Ferdinand I”) din Bacău, promoția 1988, apoi a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. A finalizat specializările în centrul universitar din București – medicină de familie, medic specialist, ulterior medic primar, apoi specializarea în geriatrie și gerontologie. Pregătirea sa profesională mai include atestate în îngrijiri paliative și ultrasonografie generală, în management sanitar și în homeopatie clinică. Este evaluator de spitale, precum și profesor cu gradul didactic definitiv. Medicul Iulia Bora a mai urmat cursuri de specializare la St. Christopher’s Hospice în Londra și la Open Medical Institute Salzburg, în îngrijiri paliative.

 

Foto: Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, și directorul medical al Spitalului Roman, medicul Iulia Bora, în cadrul unei conferințe de presă organizate în luna februarie

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0