HomeSanatate

Medicii din Neamț au câştigat 56 de milioane de lei la cabinetele private

Cei mai mulţi dintre medicii care lucrează la unul dintre spitalele din judeţul Neamţ îşi desfăşoară activitatea şi în cadrul unui cabinet particular, care, în anumite situaţii, poate crea venituri mult mai mari în comparaţie cu cele obţinute de către medicul respectiv de la stat.

Dacă, anul trecut, un medic primar a câştigat, în medie, între 35.000 şi 50.000 de lei, lucrând la un spital, un cabinet privat a adus, în medie, 70.000 de lei în buzunarul unui medic pe parcursul întregului an.

La nivelul judeţului Neamţ, la sfârşitul anului 2014 îşi desfăşurau activitatea 813 cabinete medicale. „Este vorba despre cabinete în care se desfăşurau activităţi medicale referitoare la sănătatea umană (activităţi ale cabinetelor medicale individuale, activităţi de asistenţă medicală, stomatologică, dentară, medicină de familie, servicii medico-sanitare), cât şi cabinete medicale veterinare”, a precizat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ.

Cele 813 cabinete medicale au obţinut, în 2014, un venit brut în valoare de 56.721.025 de lei.

În ceea ce priveşte municipiul Roman, 262 de cabinete medicale erau înregistrate la Finanţe la 31 decembrie 2014, iar conform declaraţiilor de venit pe anul trecut depuse de acestea, venitul brut realizat anul trecut s-a ridicat la 17.703.478 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0