HomeSanatate

Medicamente compensate și gratuite de la candidat

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Neamț dă garanții că în luna mai se vor onora rețetele compensate și gratuite. El este candidat pentru un nou mandat de consilier județean.

 

Luna mai nu se anunță cu probleme, din punctul de vedere al directorului general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, Valerică Frățilă. Fondurile alocate medicamentelor compensate și gratuite ce vor fi solicitate de bolnavi în luna mai depășesc șapte milioane de lei, sumă considerată suficientă de către președintele-director.
Nu cred că vor fi probleme, suma fiind aproape egală cu cea din luna aprilie, cînd solicitările au depășit bugetul, dar  vremea ne-a fost potrivnică și au fost multe solicitări punctuale. Mai ales bolnavii cronici nu au motive de îngrijorare, din acest punct de vedere. Contăm, și în această lună, pe răbdarea și înțelegerea farmaciștilor, dar și pe disponibilitatea pacienților de a se adapta noilor condiții și mă refer la măsura care se va aplica de la 1 iunie, respectiv utilizarea rețetelor electronice. Dăm, împreună cu medicii de familie, acest test, și am încredere că vom ieși bine„, a declarat Valerică Frățilă.

Optimismul directorului-președinte al CAS este  și o consecință a faptului că și-a lansat candidatura pe listele APEL, pentru un nou mandat de consilier județean.

Comentarii

WORDPRESS: 0