Prima paginăSanatate

Medic acuzat că nu și-a făcut datoria

Dimensiune text

Un tînăr de 22 de ani acuză un medic de la Spitalul Roman că nu l-a tratat corespunzător. Tînărul susține că i-a dat bani medicului pentru o operație pe care acesta nu a mai efectuat-o. Medicul respinge toate acuzațiile și spune că nu a condiționat niciodată actul medical de oferirea unei sume de bani.

 

 

Un tînăr de 22 de ani a depus o reclamație – adresată conducerii Spitalului Municipal de Urgență Roman – împotriva unui medic ortoped de la Spitalul Municipal de Urgență Roman. El acuză pe medicul Adriana Orzescu, șeful secției Ortopedie, că nu a fost tratat corespunzător. Tînărul susține că i-a dat medicului bani în vederea unei viitoare operații, care, însă, n-a mai avut loc.

 

Pacientul acuză, medicul răspunde

 

Nica Buză Sandu, din Pîncești, spune că, pe 17 aprilie, s-a prezentat la Spitalul Municipal de Urgență Roman, în urma unui accident de motoscuter, în urma căruia și-a rupt mîna.

„În urma radiografiei s-a dovedit că umărul îmi e deplasat, iar mîna e ruptă între umăr și cot. După o zi, domnișoara doctor Orzescu a zis că trebuie să-mi facă anestezie totală, să-mi poată pune mîna la loc. În toate aceste momente, a fost alături de mine sora mea, Elena Grădinaru, care a plătit medicul anestezist și pe domnișoara doctor pentru a mă face bine. Medicul anestezist mi-a spus că doctorița Orzescu a hotărît să nu-mi mai facă anestezie și mi-a pus mîna în ghips fără să-mi mai pună osul la loc. Anestezistul mi-a dat banii înapoi, dar doctorița a încasat 450 de lei. Am stat în spital o săptămînă, după care domnișoara doctor mi-a dat drumul, spunîndu-mi să revin la control după două săptămîni. Cînd am revenit, doctorița mi-a spus că nu merge aparatul pentru control și că trebuie să-mi fac fișă precum că acum mi-am rupt mîna și nu am mai fost internat în spital. Ne-a spus să mințim, pentru că, altfel, cei de la Radiologie nu-mi vor face radiografia. Am procedat așa, iar cînd am luat filmul, ne-am dus speriați la domnișoara doctor, văzînd că mîna nu e bine. Am întrebat doctorița de ce nu e osul la loc, dar ea a spus că mîna e foarte bine. M-am dat seama că a făcut intenționat altă fișă, deorece știa dinainte că mîna nu e în regulă”, susține, în plîngerea sa, Nica Buză Sandu. Acesta solicită plata cheltuielor făcute cu transportul și medicamentele și înapoierea sumei pe care i-ar fi dat-o pentru operație.

În replică, medicul Adriana Orzescu susține că nu este nimic adevărat din ceea ce afirmă pacientul și că poate dovedi cu acte medicale ceea ce s-a întîmplat. De asemenea, îi solicită pacientului să probeze că ar fi primit vreun ban din partea lui.

„Pacientul s-a prezentat în data de 17 aprilie la noi, în stare gravă, după ce, în urmă cu șapte zile, se externase din secția Ortopedie a spitalului din Timișoara, unde fusese spitalizat pentru o fractură a treimii medii a humerusului, ce nu necesitase intervenție chirurgicală. La internare în secția noastră, pacientul prezenta edem masiv al membrului superior stîng, cu degete cianotice, puls slab periferic, dureri și secreție purulentă. Imediat, în urgență, s-a practicat sub anestezie locală, pansament, reducere ortopedică, imobilizare ghipsată, după care s-a instituit tratament intensiv cu antibiotic, antiinflamatorii, anticoagulante, după cum reiese din fișa medicală anexată. La controlul radiologic efectuat, s-a constatat că focarul de fractură de la nivelul humerusului era axat, infecția și edemul s-au redus, motiv pentru care, pe 23 aprilie, pacientul a fost externat. În data de 8 mai, prezentîndu-se la control, s-a constatat că focarul de fractură al humersului este axat, edemul membrului superior remis în totalitate, însă imobilizarea era deteriorată, motiv pentru care s-a refăcut. I-am explicat pacientului că evoluția este bună, însă el mi-a spus că la Radiologie i s-a spus că situația este gravă. I-am explicat din nou că este bine și că sînt doar două săptămîni de la externare, iar focarul de fractură necesită cel puțin două luni pentru consolidare. Menționez că nu am condiționat actul medical niciodată. Pacientul nu mi-a dat nici o sumă de bani și el trebuie să probeze acest lucru cu dovezi”, spune medicul ortoped Adriana Orzescu, într-o notă explicativă adresată conducerii Spitalului Municipal de Urgență Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0