Medalii pentru romanvodiști la Olimpiadele naționale de Matematică, Informatică și Fizică

HomeSocial

Medalii pentru romanvodiști la Olimpiadele naționale de Matematică, Informatică și Fizică

 

 

Loturile județului Neamț pentru fazele naționale ale Olimpiadelor la matematică, informatică și fizică au inclus și în acest an elevi romașcani, care s-au întors acasă obținând, și de această dată, premii importante.

Olimpiada națională de Matematică

Ediția a LXX-a Olimpiadei naționale de Matematică s-a desfășurat în perioada 22 – 26 aprilie, în județul Hunedoara. Județul Neamț a fost reprezentat la această fază a competiției de 16 elevi, de clasele V – XII.

La clasa a IX-a, Rareș Polenciuc, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Gabriel Constantin), și-a îmbunătățit performanța de anul trecut și s-a clasat al patrulea pe țară, cu 25 de puncte, la egalitate de puncte cu ocupantul ultimei trepte a podiumului și la doar două puncte de învingător. Pentru performanța sa, Rareș Polenciuc a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale și Medalie de Aur din partea Societății de Științe Matematice din România.

În concursul elevilor de clasa a XII-a, Andrew Hiroaki Okukura, elev la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Marian Ursărescu), s-a clasat al 33-lea dintre cei 59 de participanți. În concursul elevilor de clasa a XI-a, Radu Andrei Butelcă, elev la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Marian Ursărescu), s-a clasat al 68-lea între cei 81 de participanți. În concursul elevilor de clasa a X-a, Teodor Băltoi, elev la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Marian Ursărescu), s-a clasat al 50-lea între cei 96 de participanți.

În competiția elevilor de clasa a VII-a, Albert Iulian Romaniuc, elev la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Gabriel Constantin), s-a clasat al 58-lea între cei 99 de concurenți. În concursul elevilor de clasa a VI-a, Sebastian Ilie Crețu, elev la Școala „Alexandru Ioan Cuza” (profesor coordonator Aurora Ostafe), a obținut Medalia de Bronz din partea Societății de Științe Matematice din România, clasându-se al 31-lea dintre cei 97 de participanți, în timp ce Codruța Fălceanu, elevă la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor coordonator Daniela Gabriela Suman), s-a clasat pe locul 75.

Olimpiada națională de Informatică

Etapa națională a Olimpiadei de Informatică rezervată elevilor de liceu s-a desfășurat la Suceava, în perioada 30 aprilie – 4 mai. Pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică pentru liceeni, din Neamț s-au calificat opt elevi, trei din aceștia de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, elevi ai profesorului Florin Moldovanu.

Astfel, în competiția rezervată elevilor de clasa a X-a, Teodor Ioan Băltoi a obținut Medalia de bronz, clasându-se al 34-lea între cei 96 de concurenți, iar Leonard Balint s-a clasat al 63-lea. În concursul elevilor de clasa a XII-a, Flaviu Ioan Crăciun a obținut Mențiune și Medalia de aur, clasându-se al șaptelea între cei 90 de participanți.

În perioada 24 – 27 aprilie, la București s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de Informatică – secțiunea gimnaziu. Patru elevi din județul Neamț au participat la competiție, Medalia de Bronz fiind obținută de elevul Rareș Constantin Trufaș, din clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Roman-Vodă” – Centrul Județean de Excelență Neamț, coordonat de profesorul Florin Moldovanu, clasat pe locul al 33-lea între cei 89 de concurenți.

Olimpiada națională de Fizică

Etapa națională a Olimpiadei de Fizică s-a desfășurat în perioada 3 – 7 mai, la Târgoviște. La această etapă a competiției au participat 22 de elevi din județul Neamț, care s-au întors acasă cu șapte mențiuni din partea Ministerului Educației Naționale, două Medalii de Aur, șapte Medalii de Argint, șase medalii de bronz și două mențiuni de Onoare din partea Societății Române de Fizică – palmares ce a plasat Neamțul pe locul șase la nivel național în clasamentul premiilor.

În concursul elevilor de clasa a VIII-a, Mihnea Buțiurcă, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă” (profesor la clasă Constantin Ostafe), a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale și Medalie de Argint din partea Societății Române de Fizică, după ce s-a clasat al nouălea între cei 89 de participanți.

În concursul elevilor de clasa a IX-a, Rareș Polenciuc, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor la clasă Constantin Ostafe), a obținut Diploma de onoare din partea Societății Române de Fizică, după ce s-a clasat al 48-lea între cei 93 de participanți.

În competiția rezervată elevilor de clasa a X-a, George Chiriac, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor la clasă Romeo Merfea), a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale și Medalie de Argint din partea Societății Române de Fizică, după ce s-a clasat al nouălea între cei 75 de participanți. În concursul elevilor de clasa a XII-a, Andrew Hiroaki Okukura, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor la clasă Constantin Ostafe), s-a clasat al 24-lea între cei 33 de participanți.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0