Prima paginăSport

Meci tare pe stadionul Moldova

Dimensiune text

Vineri, 28 septembrie, de la ora 17, pe stadionul Moldova se vor întîlni două echipe fanion ale orașelor din care provin, SCM Petrotub Roman și SC Bacău

 

Duelurile fobalistice dintre Roman și Bacău au umplut, de-a lungul timpului, arenele romașcane, ceea ce nu mai este cazul acum, cînd foarte puțini spectatori sînt pe stadioane, chiar și la meciurile din Liga I, darămite în campionatul Ligii a treia.

Vineri, 28 septembrie, de la ora 17, pe stadionul Moldova se vor întîlni două echipe fanion ale orașelor din care provin, SCM Petrotub Roman și SC Bacău, dar care și-au dezamăgit suporterii, cîți sînt ei, în primele patru etape. SCM Petrotub Roman a pierdut două meciuri pe teren propriu și a venit cu un punct din deplasarea de la Pașcani, în vreme ce Sport Club Bacău a pierdut două meciuri în patru jocuri, însă doar unul dintre ele în deplasare. Rănite în orgoliu și nu numai, cele două formații nu mai au timp să-și lingă rănile. Ambele au pretenții la accederea în eșalonul superior, chiar dacă, pentru echipa romașcană, aflată pe ultimul loc, asemenea obiectiv este mai greu de realizat. Se anunță, însă, un meci tare, așa cum au fost și cele din sezoanele precedente. În campionatul trecut, Romanul a reușit să învingă Bacăul, acasă, 2-0, dar a și pierdut în deplasare, 1-4, în ultima etapă a returului. În perioada precompetițională a sezonului 2012-2013, cele două s-au întîlnit într-un joc de verificare încheiat cu un succes categoric la băcăuanilor, 5-0.

Băcăuanul Gheorghe Poenaru, noul antrenor al SCM Petrotub, este hotărît să readucă în prim plan echipa de fotbal a Romanului, începînd chiar cu meciul de vineri: „Este clar că lotul este foarte subțire, numeric. Acest fapt ne creează mari dificultăți în alcătuirea echipei. În ce privește folosirea jucătorilor sub 21 de ani, obligatorie, nu avem variante la îndemînă și sîntem forțați să jucăm cu ce avem disponibil. Chiar și în condițiile mai sus menționate, eu spun că Romanul păstrează argumentele necesare a face un joc bun și a sparge gheața în acest campionat„.

Nu vor putea lua parte la joc Talpalariu și Gafița, cu accidentări serioase. Mădălin Popa și Vlad Pătrașcu, doi dintre jucătorii de bază ai echipei romașcane, și-au revenit după accidentările suferite și vor putea intra la joc. Joi, SCM Petrotub a efectuat antrenamentul pregătitor și acum toată lumea așteptă meciul, primul pentru Ghiță Poenaru în cel de al doilea mandat al său la Roman.

Programul etapei: CSM Moinești – Young Stars Panciu, CSM Pașcani – Ceahlăul II Piatra Neamț, Știința Miroslava – Sporting Suceava, Bucovina Rădăuți – FCM Dorohoi. Aerostar Bacău și Oțelul II Galați stau.

 

Clasament

1 Moinești            3        2        1        0       10-7           7
2 Panciu                4        2        1        1        4-2              7
3 Oțelul II             4        1        3        0        6-5             6
4 Sporting             3        2        0       1        2-1              6
5 SC Bacău            4        2        0        2        6-6             6
6 Rădăuți              3        2        0        1        2-2              6
7 Dorohoi             4        1        2        1        3-3              5
8 Ceahlăul II        4        1        1        2        3-3              4
9 Pașcani               3        1        1        1        2-2              4
10 Aerostar          4        1        0        3       1-4              3
11 Miroslava        3        0        2        1       2-4              2
12 Roman              3        0        1        2       2-4              1

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0